Cum s-a fotografiat secretarul de stat Lilla Debelka în şedinţa de guvern de luni. Cine este controversată preşedintă a PSD Diaspora (FOTO)

Cum s-a fotografiat secretarul de stat Lilla Debelka în şedinţa de guvern de luni. Cine este controversată preşedintă a PSD Diaspora (FOTO)
Foto: Facebook/ Debelka Lilla

Ministerul pentru Românii de Pretutindeni a fost reprezentat luni la şedinţa săptămânală de guvern de către secretarul de stat Debelka Lilla. Această participare i-a dat ocazia acesteia să obţină o fotografie artistică pe care a postat-o imediat pe Facebook.

Lilla Boglarka Debelka este secretar de stat din 7 Martie 2018 şi mai deţine şi funcţia de preşedinte al PSD Diaspora. Aceasta a devenit cunoscută, mai ales, prin declaraţia de după mitingul diasporei din 10 august când a acuzat participanţii că au aruncat cu fecale şi urină în forţele de ordine.

„În calitate de Președinte al PSD Diaspora, condamn actele de violență (protestanții au aruncat asupra jandarmilor cu urină și fecale, cu pietre și bucăți de astfalt, cu părți din gardul de fier care-i separa de aceștia) și actele grave de huliganism (prin incendierea copacilor și altor spații din zona Victoriei, vandalizarea Muzeului Antipa). Potrivit lui Johannis, protestatarii violenți ar fi trebuit să fie lăsați să intre în Palatul Victoria și să decimeze Jandarmeria! Am asistat ieri așadar, dar și cu multe zile înaintea protestului, la o instigare pe scară largă împotriva Guvernului, a premierului, a PSD. Foarte grav este că au fost acte de instigare împotriva membrilor și simpatizanților PSD. Acestea au venit din partea lui Iohannis, a liderilor opoziției, Orban, Cioloș, a unor reprezentanți ai societății civile”, a scria Lilla Debelka, pe Facebook.

Numele acesteia a fost vehiculat ca mare favorit pentru preluarea funcţie de ministru pentru Românii de Pretutindeni după demisia Nataliei Intotero înainte de campania pentru alegerile europarlarmantare.

În cele din urmă, PSD a decis să îl propună pe Tit Liviu Brăiloiu, iar după respingerea acestuia de preşedintele Iohannis s-a revenit la Natalia Intotero care nu a reuşit să obţină un loc în Parlamentul European.

Ultima oră
00:06 - Fost ministru francez al justiției, inculpat pentru corupție și abuz de putere: Rachida Dati e cercetată pentru activitatea sa de avocat al Renault în vremea lui Carlos Ghosn, când era și eurodeputată
00:00 - Medicul Adrian Marinescu, despre a treia doză de vaccin anti-COVID: Să putem lua în calcul noile mutații
23:54 - Premierul Florin Cîțu: “Dacă mai e nevoie ne vom mai vaccina o dată”
23:20 - Valeriu Gheorghiță, despre eșecul campaniei de vaccinare: Cred că vorbim despre o problemă sistemică. Ține de încrederea populației în autorități și de educație
23:04 - Florin Cîțu: PNRR va fi aprobat în septembrie. Primii bani ar putea veni în noiembrie, dar anumite proiecte ar putea începe mai devreme cu resurse de la buget și decontăm din PNRR
23:03 - Premierul Cîţu, despre afirmația ministrului Sportului la adresa Anei Maria Popescu: A fost un comentariu nefericit
22:35 - Valeriu Gheorghiță, despre valul 4 al pandemiei: Cifrele arată bine, dar asta nu înseamnă că nu trebuie să fim preocupați sau să nu luăm în serios toată această situație
22:26 - Valeriu Gheorghiță: Vorbim de un val 4 în majoritatea țărilor europene. Sunt analizate pe de o parte măsuri de motivare pentru vaccinare, iar pe de altă parte e luat în calcul un pachet de restricții (VIDEO)
22:12 - Valeriu Gheorghiță: „Este o prioritate să creștem numărul persoanelor vaccinate cu prima schemă”
22:00 - Florin Cîțu, despre declarația lui Ludovic Orban privind neatingerea țintei de vaccinare: M-a mâhnit