Lista Cabinetului Nicolae Ciucă. Premieră: o femeie ar urma să preia Ministerul Apărării, iar Florin Cîțu și-ar dori șefia Senatului (surse)

Lista Cabinetului Nicolae Ciucă. Premieră: o femeie ar urma să preia Ministerul Apărării, iar Florin Cîțu și-ar dori șefia Senatului (surse)
Foto: Facebook @ Nicolae Ciucă

Klaus Iohannis își dorește un guvern minoritar PNL + UDMR, deci fără USR, dar cu susținerea PSD. Astfel, USR rămâne în opoziție cu AUR. Nicolae Ciucă este propunerea de premier, iar Florin Cîțu ar urma să preia șefia Senatului.

Noi nume ar urma să apară în Guvern, precum Cristian Băcanu sau Nicoleta Pauliuc, potrivit informațiilor pe surse. Cea din urmă menționată ar putea deveni prima femeie care va conduce Ministerul Apărării.

Lista parțială a Cabinetului Nicolae Ciucă (surse)

Prim-ministru: Nicolae Ciucă

Președinția Senatului: Florin Cîțu

Ministerul Justiției: Cătălin Predoiu / Cristian Băcanu

Ministerul de Interne: Lucian Bode

Ministerul Mediului: Tanczos Barna

Ministerul Sănătății: Nelu Tătaru

Ministerul Educației: Sorin Cîmpeanu

Ministerul de Finanțe: Dan Vîlceanu

Ministerul Dezvoltării: Cseke Atilla

Ministerul Apărării: Nicoleta Pauliuc

Ministerul Muncii: Raluca Turcan

Ministerul Energiei: Virgil Popescu

Reacția AUR și USR, după propunerea lui Nicolae Ciucă premier

USR a anunțat deja că nu va susține guvernul minoritar PNL + UDMR, în timp ce poziția AUR este categorică.

Președintele USR, Dacian Cioloș, a anunțat că va merge la Palatul Cotroceni cu obiectivul de a reface coaliția guvernamentală PNL-USR-UDMR, cu un alt premier în locul lui Florin Cîțu.

„Obiectivul foarte clar este formarea cât mai rapidă a unui guvern care să scoată țara din criză. Avem nevoie cât mai rapidă de soluții. Din punctul nostru de vedere se poate face prin reconstruirea coaliției PNL-USR-UDMR. Asta presupune să avem o propunere de premier alta decât Florin Cîțu pentru a începe negocierile pentru reformarea coaliției”, a precizat Dacian Cioloș.

Prima reacție din partea AUR a venit pe pagina oficială de Facebook.

„Guvernul Ciucă – un paravan sub care va reînflori frăția uselistă (PNL+PSD). Urmează trei ani de jaf și dictatură militară, sub pretextul pandemiei”, a transmis AUR, pe Facebook.

Ultima oră
18:35 - Doar 8.103 persoane au fost vaccinate anti-COVID-19 cu prima doză, în ultima zi. Datele complete
18:09 - Horoscop Alina Bădic pentru săptămâna 5 – 11 decembrie. Săgetătorii să fie foarte atenți ce vorbesc, cu cine vorbesc și ce promisiuni fac (VIDEO)
17:41 - Sorin Grindeanu: Eliminarea taxei de pod la Cernavodă-Feteşti, pe agenda Parlamentului săptămâna viitoare. Dacă am renunța la taxă, ne-am duce în jos cu 30 de milioane de euro în bugetul CNAIR
17:14 - Vaslui: Un tânăr care suferă de depresie şi-a tăiat gâtul cu drujba. El a fost dus cu elicopterul SMURD la Spitalul Sf. Spiridon din Iaşi, unde a fost operat
16:48 - Sorin Grindeanu: În România nu avem cotă unică, asta e o prostie / S-a convenit ca la anul să avem o discuție așezată, dacă merită să umblăm la sistemul fiscal
16:26 - Tânără cu dizabilităţi dintr-un centru din Vâlcea, cu fractură la un picior netratată de jumătate de an şi cu malnutriţie severă / Parchetul a deschis dosar penal
15:47 - Sorin Grindeanu: Judeţele Brăila şi Galaţi au nevoie rapid de sprijinul Guvernului, prin dezvoltarea infrastructurii de transport. Podul trebuie să fie dat în circulaţie până la sfârşitul anului viitor
15:22 - Austria are câini noi de pază
15:10 - Dragoș Săvulescu a devenit tătic cu ajutorul unei mame surogat. Mesajul consoartei fostului acționar
14:35 - Adrian Negrescu: Coșul de cumpărături de Crăciun, mai scump cu până la 40% fața de anul trecut. Vom mâncă mai puțin, la calitate mai slabă. Scumpirile vor continua (VIDEO)