Liviu Dragnea, apel către social democrați: Trebuie să fim alături de Adrian Năstase, un simbol al PSD

Liviu Dragnea, apel către social democrați: Trebuie să fim alături de Adrian Năstase, un simbol al PSD

Gestul lui Adrian Năstase dovedește faptul că el se consideră nevinovat, iar membrii PSD ar trebui să fie solidari cu colegul lor, a declarat joi secretarul general al PSD, Liviu Dragnea.

„Vorbesc oficial în numele PSD, mă adresez membrilor PSD din toată ţara şi simpatizanţilor noştri. În primul rând, vreau să le cer tuturor să dea dovadă de unitate, vorbim din punct de vedere uman, trebuie să fim alături de Adrian Năstase care trece prin momente cumplite şi alături de familia lui. Nu comentăm decizia judecătoarească, nu comentăm conţinutul hotărârii judecătoreşti, dar trebuie să fim alături de un om care a fost un lider simbol al acestui partid, unul dintre cei mai importanţi lideri politici ai României”, a spus Dragnea joi, la sediul central al PSD, citat de Mediafax.

Secretarul general al partidului a condamnat faptul că „adversari” ai lui Năstase încearcă să acrediteze ideea că acesta şi-ar fi înscenat tentativa de suicid. 

Întrebat dacă PSD are în vedere posibilitatea ca preşedintele Traian Băsescu să semneze un decret de graţiere a lui Năstase, posibilitate invocată de preşedintele Comisiei juridice din Senat, Toni Greblă, Dragnea a spus:

„Noi nu mergem cu mâna întinsă la Traian Băsescu. Eu nu ştiu dacă preşedintele Traian Băsescu s-a gândit că se va ajunge vreodată în această situaţie şi nu ştiu dacă aşa a crezut, sau aşa şi-a dorit să se întâmple. Nu ştiu ce va face domnia lui, este decizia preşedintelui”.

Adrian Năstase a fost adus de urgență la Spitalul Floreasca, miercuri noapte, după ce a încercat să se sinucidă cu o armă calibru 9 milimetri, pe care o deținea legal.

Potrivit poliției, fostul premier ar fi încercat să se împuște în cap, însă glonțul a fost deviat de agenții aflați la domiciliul său. Năstase a ajuns la spital cu o plagă latero-cervicală, aproape de vena jugulară.

Vezi AICI mai multe detalii despre tentativa de suicid a lui Adrian Năstase

Adrian Năstase a fost condamnat definitiv la doi ani de închisoare cu executare în dosarul „Trofeul Calității”.

Vezi AICI sentința dată în cazul fostului premier Adrian Năstase.

Urmăriți B1TV.ro și pe