Liviu Dragnea, către liderii social-democrați: Eu nu vreau să fiu președintele PSD-ului și să conduc o așa-zisă armată care se războiește cu ceilalți

Liviu Dragnea, către liderii social-democrați: Eu nu vreau să fiu președintele PSD-ului și să conduc o așa-zisă armată care se războiește cu ceilalți
Foto: aktual24.ro

Președintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, le-a transmis social-democraților că nu mai dorește să audă expresii precum „luptă” sau ”război politic” în interiorul partidului, precizând că nu dorește să fie conducătorul unei oști, informează Agerpres.

„Am auzit aici câteva expresii, nu-mi permit să vă critic pentru ele, dar nu vreau să le mai folosim: luptă, război politic. Nu stimați colegi. Eu nu vreau să fiu președintele PSD-ului și să conduc o așa-zisă armată. Și eu nu-s general. Sunt civil. Și cred că asta e de bine, că sunt civil. Și oficial și neoficial. Sau nu știu, poate nu e de bine. Vreau să conduc un grup mare de oameni, sute de mii de oameni, care iubesc oamenii și cu care împreună vrem să facem într-adevăr o Românie puternică. Nu vreau să fiu conducătorul unei oști care se războiește cu ceilalți, lăsând în spate ce? Destine frânte, ani pe care România îi pierde și bineînțeles un mediu propice pentru oricine nu ne iubește să vină să ia din țara asta ce vor. Eu vă spun clar, așa ceva n-o să promovez și n-o să accept”, a spus Dragnea.

Acesta a mai precizat că invitațiile la dialog cu politicienii în scopul colaborării pe teme importante rămân valabile, îndemnându-i pe membrii socialiști să discute cu celelalte partide, asigurându-i că „nu îi va certa nimeni”.

De asemenea, liderul PSD a precizat că românii nu mai vor să vadă politicieni care se ceartă, în loc să facă ceva pentru binele țării.

„Avem obligația morală, responsabilitatea morală, să punem în aceste zile, în această perioadă, o piatră de hotar în politica românească. (…) Cetățenii României nu mai vor să vadă la televizor care este mai tare în cuvinte, ca să nu zic care e mai tare în gură. (…) Și am ajuns în situația în care 75%, trei sferturi din populația României s-a depărtat de clasa politică, nu mai crede în clasa politică”, a mai afirmat Dragnea.