Liviu Dragnea: Cer tuturor instituțiilor statului o analiză serioasă asupra capacității de a primi sau nu imigranți. Noi trebuie să milităm ca țară pentru adoptarea unor cote voluntare (VIDEO)

Liviu Dragnea: Cer tuturor instituțiilor statului o analiză serioasă asupra capacității de a primi sau nu imigranți. Noi trebuie să milităm ca țară pentru adoptarea unor cote voluntare (VIDEO)
Foto: B1 TV

Președintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a cerut instiuțiilor statului o analiză asupra capacității României de a primi imigranți și de a le oferi condții decente, insistând asupra unor cote voluntare, nu impuse de Uniunea Europeană.

„Am văzut că s-au organizat în câteva minute și au decis să plece în marș pe străzile din Budapesta. Parcă n-aș vrea să văd mii de imigranți pe străzile din București. Plecând de la constatarea asta, am crezut că e ceva normal să cer, atât cât pot eu, tuturor instiuțiilor statului un termen rezonabil să aibă o analiză serioasă asupra capacității de a primi sau nu imigranți, câți imigranți putem primi în condiții decente, pentru că e important ca Aurescu, care a participat și va mai participa la la întâlniri cu Uniunea Europeană sau președintele Iohannis, care v-a participa la decizia finală, să aibă putere de negociere bazată pe o analiză serioasă, nu pe subiectivitate”, a declarat Dragnea.

„Trebuie să ne gândim serios ca țară la ce capacitate avem. Trebuie să avem puterea de negociere. Nu este simplu să capeți mii de refugiați în România fără să ne gândim dacă din punct de vedere al asistenței medicale suntem pregătiți, dacă avem capacitatea de a-i caza pe toți în condiții decente, de a le asigura hrana”, a mai adăugat acesta.

Dragnea a respins ideea unor cote impuse României, precizând că trebuie să milităm pentru adoptarea unor cote voluntare.

„Noi trebuie să milităm ca țară pentru adoptarea unor cote voluntare. Dacă acceptăm cote impuse cu un număr de imigranți peste capacitatea noastră de a putea procesa, vom avea probleme. Eu sunt convins că premierul Victor Ponta și factorii de decizie vor avea un punct de vedere comun și structurat”, a mai precizat acesta.
Acesta a adus în discuție și ideea lansată în spațiul public potrivit căreia țara noastră ar trebui să primească imigranți deoarece și românii au fost primiți în alte state ale Uniunii Europene.

„Mai am o precizare. Unii au încercat să motiveze obligativitatea de a primi imigranții prin comparația cu românii, că și ei au fost în această situație. Resping această afirmație. Românii nu sunt imigranți. Românii sunt cetățeni UE. Românii care muncesc în străinătate contribuie la creșterea PIB-ului acelei țări. Nu pot fi de acord cu această abordare”, a subliniat Dragnea.

Liviu Dragnea: Cer tuturor instituțiilor statului o analiză serioasă asupra capacității de a primi sau nu imigranți

Ultima oră
23:56 - O sportivă din echipa olimpică a Belarusului a refuzat să se urce în avion și a rămas pe aeroportul din Tokyo, unde fusese dusă împotriva voinței sale
23:22 - Bătaie între un grup de turiști și salvamari, în Eforie Nord. Trei persoane au ajuns la spital în urma conflictului, iar patru turiști au fost duși la audieri (VIDEO)
23:08 - Cinci adolescenți s-au înecat în râul Siret. Victimele aveau între 14 și 18 ani (VIDEO)
22:45 - Virgil Guran: Dacă rectificarea bugetară nu va fi făcută pentru toată lumea, e foarte grav / Funcțiile politice trebuie să treacă prin forul de conducere din partid (VIDEO)
22:14 - Igor Grosu, după discuția cu Ludovic Orban: „Am fost asigurat că România este gata să intensifice semnificativ susținerea Republicii Moldova cu proiecte importante”
21:56 - Un adolescent de 15 ani s-a înecat în râul Suceava, pe raza localității Milișăuți
21:35 - Trei cutremure duminică în Vaslui. Unul dintre seisme, produs în jurul orei 21, a avut o magnitudine de 4,1
21:19 - După Israel și Marea Britanie, și SUA acuză Iranul pentru atacul soldat cu moartea unui român și a unui britanic. Antony Blinken: Nu există nicio justificare pentru acest atac
20:56 - Sute de persoane au protestat la Berlin împotriva restricțiilor. Poliția germană spune că a fost „agresată și atacată”, ceea ce „a condus la utilizarea lacrimogenelor, a bastoanelor și a violenței fizice” (VIDEO)
20:27 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. De ce este importantă mâncarea și cât de des ar trebui să mergem la dentist (VIDEO)