Liviu Dragnea îl amenință pe Gabriel Liiceanu cu o plângere penală după discursul din Parlamentul European: "Am crezut că totuşi în România poate apărea o limită a minciunii, a manipulării"

Liviu Dragnea îl amenință pe Gabriel Liiceanu cu o plângere penală după discursul din Parlamentul European: "Am crezut că totuşi în România poate apărea o limită a minciunii, a manipulării"

Scriitorul Gabriel Liiceanu a ținut miercuri un discurs în Comisia pentru libertăţi civile, justiţie şi afaceri interne (Comisia LIBE) a Parlamentului European despre starea justiției și a democrației din România. Principala temă abordată de filozof în discursul său a fost ordonanța 13 și evenimentele din jurul său.

De asemenea, Gabriel Liiceanu a afirmat în Parlamentul European că Liviu Dragnea ar dori să o demită pe șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, afirmație ce a a atras nemulțumirea președintelui PSD care îl amenință pe intelectual acum cu o plângere penală pentru afirmații false.

"Nu am luat decizia, dar mă gândesc serios să depun plângere penală împotriva lui Gabriel Liiceanu", a afirmat Liviu Drangea într-o apariție TV, conform Gândul.

"Eu am foarte mari rezerve să fac plângeri penale. I-am făcut până acum domnului procuror Papici şi domnului Marian (Mircea Marian, n.r.), jurnalist celebru, care instiga la violenţă nişte oameni împotriva mea. Eu nu sunt reclamagiu de profesie, de asta spun: mă gândesc foarte serios. Poate omul a citit un text livrat de cineva", a continuat președintele PSD.

Liviu Dragnea a cerut de asemenea ca Guvernul să aibă o declarație oficială în care să combată informații date la Bruxelles de Liiceanu deoarece în opinia sa "o asemenea afirmaţie gravă trebuie combătută foarte ferm".

"Nu aveţi cum să găsiţi această declaraţie (…) Este un pic ca la Radio Erevan. Eu îmi aduc aminte că la un răspuns de acum două săptămâni am spus că nu voi cere demisia doamnei Kovesi după decizia CCR. Şi am fost criticat de o parte a presei. Am spus că nu este rostul meu. Obiectivele noastre nu sunt acelea de schimbare a şefilor Parchetelor. Am aflat cu stupoare şi am crezut că totuşi în România poate apărea o limită a minciunii, a manipulării. Să citezi o declaraţie falsă în Parlamentul European mi se pare grav", a declarat Liviu Dragnea.

În urma discursului lui Gabriel Liiceanu din Comisia LIBE, Liviu Dragnea i-a transmis și o scrisoare președintelui Comisiei pentru Libertăți civile, justiție și afaceri interne din Parlamentul European, Claude Moraes în care dă dezmințire în legătură cu afirmațiile lui Gabriel Liiceanu. (Detalii AICI)

Urmăriți B1TV.ro și pe