Liviu Dragnea și-a anunțat candidatura pentru președinția PSD: Am învățat că în politică nu poți minți cu speranța că nu se va afla (VIDEO)

Liviu Dragnea și-a anunțat candidatura pentru președinția PSD: Am învățat că în politică nu poți minți cu speranța că nu se va afla (VIDEO)

Liviu Dragnea și-a anunțat, la Alexandria, candidatura pentru președinția PSD.

„Vreau să vă anunț că m-am hotărât să candidez la președinția PSD și sper ca după încheierea vorbirii să am și susținerea voastră. Recunosc că nu a fost ușor de luat decizia, din mai multe motive. Unii spun că această decizie poate reprezenta un risc pentru mine. Mi-l asum pentru că e nevoie ca PSD să devină ceea ce am convingerea că își doresc foarte mulți români, un factor de stabilitate în viața politică din România, pentru România, de progres”, a declarat președintele interimar al social democraților.

„Am mai spus. Unii au înțeles, alții nu. PSD are obligația să realizeze o calificare doctrinală. Eu nu voi mai accepta să existe confuzie între membrii de partid, atunci când membrii, în apariții publice, vorbesc de apartenență la o doctrină sau ideologie. Vreau să fie un partid de stânga modernă, un partid al progresului și dezvoltării. PSD are șansa și posibilitatea, și o va fructifica. În 25 de ani, această țară a pierdut foarte multe ocazii. În ultimii zece ani a fost un război politic care a divizat această țară, a generat scandal, confuzie, a frânt destine. A făcut ca România să piardă atât în plan intern, cât și în plan extern”, a precizat politicianul.

Referitor la parcursul său politic, Dragnea a povestit că „ideea de stânga am învățat-o în Teleorman. Aici am învățat câteva lucruri esențilae pentru un om politic. Am învățat că înainte de a lua decizii mari pentru comunitate trebuie să vorbești cu oamenii. Am făcut toți greșeli în anii din urmă. Am învățat că în politică nu poți minți cu speranța că nu se va afla”.

Dragnea a precizat că își dorește ca PSD să devină „un partid care să genereze încredere. PSD nu are nevoie de lideri populiști, așa-ziși carismatici. PSD are nevoie ca în interior să impună niște reguli în statut pe care să le respecte toți, indiferent de poziție. Are nevoie să redevină ceea ce era atunci când am intrat eu – un partid perceput că are membri cu foarte bună pregătire”.

Următorul pas pentru Liviu Dragnea este obținerea sprijinului oficial al organizației din care face parte, PSD Teleorman, potrivit statutului partidului.

Liviu Dragnea și-a anunțat candidatura pentru președinția PSD