Lucian Bode, după tragedia de la cursa off-road: Nu pot să nu îmi exprim nedumerirea față de faptul că acest concurs nu a fost oprit de către organizatori. Decât să riscăm viețile oamenilor mai bine amânăm evenimentele (VIDEO)

Lucian Bode, după tragedia de la cursa off-road: Nu pot să nu îmi exprim nedumerirea față de faptul că acest concurs nu a fost oprit de către organizatori. Decât să riscăm viețile oamenilor mai bine amânăm evenimentele (VIDEO)
Foto: gov.ro

Lucian Bode, ministrul Afacerilor Interne, a îndemnat autoritățile și organizatorii de evenimente publice să urmărească prognozele meteorologice și să analizeze cu maximă rigurozitate oportunitatea desfășurării lor, „astfel încât siguranța persoanelor să nu fie pusă în pericol”.

Lucian Bode, ministrul Afacerilor Interne, după tragedia de la cursa off-road din Slănic Moldova

Într-o ședință în sistem de videoconferință cu premierul Florin Cîțu și prefecții pe tema inundațiilor din țară, șeful MAI a vorbit despre tragedia de la concursul de off-road din Slănic Moldova, județul Bacău, unde pilotul Adrian Cernea, fost campion națională, a murit după ce a fost surprins de o viitură și a rămas blocat în mașina luată de ape. În urma tragediei, oamenii legii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă.

„Din nefericire, așa cum ați precizat și dumneavoastră, am avut și pierderi de vieți omenești. Vreau să transmit încă o dată condoleanțe familiilor îndoliate. Referitor la tragedia din Bacău, unde un autoturism care participa la un concurs de off-road a fost surprins de o viitură pe râul Oituz și pilotul a decedat, nu pot să nu îmi exprim nedumerirea față de faptul că acest concurs nu a fost oprit de către organizatori, deși existau avertizări că situația hidro-meteorologică este una severă. În urma acestei tragedii, așa cum bine știți, a fost deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă. Este foarte important ca cetățenii să țină cont de aceste avertizări hidro-meteorologice, inclusiv de mesajele transmise prin RO-ALERT, astfel pot fi evitate situații de pericol și chiar pierderi de vieți omenești”, a declarat Lucian Bode.

Decât să riscăm viețile oamenilor, a subliniat ministrul, mai bine amânăm evenimentele.

„În acest context, întăresc și eu mesajul domnului prim-ministru și îndemn autoritățile din zonele unde sunt programate evenimente publice în perioada următoare să urmărească prognozele meteorologice și împreună cu organizatorii să analizeze cu maximă rigurozitate oportunitatea desfășurării acestor evenimente, astfel încât siguranța persoanelor să nu fie pusă în pericol. Decât să riscăm viețile oamenilor mai bine amânăm aceste evenimente”, a adăugat oficialul.