Ludovic Orban: Alegerile locale se pot ține fără niciun fel de probleme în 27 septembrie. Numai PSD se poate gândi la amânare – își imaginează că pot să rămână la putere neținând alegerile (VIDEO)

Ludovic Orban: Alegerile locale se pot ține fără niciun fel de probleme în 27 septembrie. Numai PSD se poate gândi la amânare – își imaginează că pot să rămână la putere neținând alegerile (VIDEO)

Premierul Ludovic Orban a făcut o nouă serie de precizări cu privire la alegerile locale din 27 septembrie 2020, sâmbătă, când a subliniat că nu se pune problema ca scrutinul să fie amânat, în ciuda solicitărilor făcute de Marcel Ciolacu, președintele PSD. Guvernul a pregătit deja un ordin care stabilește toate normele de protecție sanitară, potrivit B1 TV.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Alegerile locale se pot ține fără niciun fel de probleme în 27 septembrie, susține Ludovic Orban

„Am văzut declarațiile năstrușnice ale liderului PSD privitoare la o posibilă amânare a alegerilor. Din punctul meu de vedere, alegerile se pot ține fără niciun fel de probleme în data de 27 septembrie. Noi am pregătit un ordin prin care să asigurăm măsuri de protecție sanitară pe toată perioada derulării campaniei electorale și, de asemenea, în ziua votului în cursul procesului de votare. De altfel, s-au depus candidaturile”, a declarat prim-ministrul.

Liderul PNL îi acuză pe cei din PSD că se tem de rezultatul alegerilor, motiv pentru care încearcă să amâne cât mai mult inclusiv scrutinul parlamentar.

„Cum să amâni alegerile? Mă rog, numai PSD se poate gândi la așa ceva. Sigur că le e frică de alegeri și își imaginează că pot să mai rămână la putere neținând alegerile. Au votat o lege, prin care au hotărât ca parlamentarii să decidă data alegerilor parlamentare. Dacă ar fi după PSD-iștii din Parlament, ei n-ar mai vota niciodată alegerile, ca să rămână în Parlament”, a mai adăugat prim-ministrul.

Guvernul Orban, invitat de Marcel Ciolacu (PSD) în Parlament, pentru simularea unei secții de vot

Proaspăt ales președinte al PSD la Congresul extraordinar de sâmbătă, Marcel Ciolacu a invitat Guvernul Orban să vină în Parlament, pentru simularea unei secțiide vot, „și să ne demonstreze cât de bine pregătiți sunt pentru alegerile locale, astfel încât oamenii să fie în siguranță și să vină la vot”.

„Vom vedea săptămâna viitoare, poate Guvernul României, miniștrii de resort, cei responsabili cu alegerile locale, să vină în Parlament și să facem simularea unei secții de vot, și să ne demonstreze cât de bine pregătiți sunt pentru alegerile locale, astfel încât oamenii să fie în siguranță și să vină la vot, deoarece administrațiile locale trebuie să fie legitime și trebuie votate de cât mai mulți oameni”, a afirmat Marcel Ciolacu.

Referitor laPSD,Marcel Ciolacua subliniat că „obiectivul principal la alegerile locale, pentru că alegerile locale sunt primele, este să avem cei mai mulți aleși locali, la fel cum avem și acum. Cu alte cuvinte, să rămânem în continuare cel mai mare partid politic din România. În ceea ce privește decontul, decontul este al meu personal și mi-l asum în totalitate”.