Ludovic Orban: Când e PSD la putere poţi să şi adopţi legi ca să construieşti autostrăzi, că PSD-ul tot nu le construieşte

Ludovic Orban:  Când e PSD la putere poţi să şi adopţi legi ca să construieşti autostrăzi, că PSD-ul tot nu le construieşte
Foto: gov.ro

Premierul României Ludovic Orban a declarat, sâmbătă, la un miting electoral în municipiul Bacău, că şoseaua de centură a municipiului Bacău a fost realizată în proporţie de 70 la sută şi că aceasta va fi terminată înainte de termenul prevăzut în contract. Totodată, acesta a promis realizarea mai multor obiective de infrastructură de transport şi a criticat dur PSD, spunând că nu e nevoie să se adopte legi în Parlament pentru ca Guvernul pe care îl conduce să investească în infrastructura de transport.

”În Parlament nu trebuie să faci legi ca să construieşti autostrăzi decât atunci când e PSD-ul la putere. Ba atunci când e PSD la putere poţi să şi adopţi legi ca să construieşti autostrăzi, că PSD-ul tot nu le construieşte. Noi nu avem nevoie de legi ca să construim autostrăzi”, a spus premierul României.

Ludovic Orban: Miliarde de euro vor merge în investiţii în judeţul Bacău

Premierul României a promis miliarde de euro care vor merge în investiţii în judeţul Bacău, scrie News.ro. Totodată, şeful Executivului a vorbit despre autostrada de centură a Bacăului care a fost realizată în proporţie de 36% la sută sub administraţia PSD.

”Eu nu-mi asum cei 36% din stadiul fizic al lucrărilor care au fost efectuate pe timpul guvernării PSD. Îmi asum, în schimb, faptul că în zece luni de guvernare de la 36% s-a ajuns la aproape 70% stadiu fizic de execuţie şi această lucrare va fi terminată înainte de termenul care era prevăzut în contract”, a menționat Orban.

Acesta a afirmat că tronsonul, care în unele zone va fi autostradă, în alte zone va fi drum expres, va fi legat de celelalte tronsoane rutiere de pe axa care face legătura între Capitală, Ploieşti şi Moldova.

”În unele zone va fi autostradă, în alte zone va fi drum expres. Pe tot traseul sunt semnate contracte pentru realizarea studiului de fezabilitate şi a proiectului tehnic. Deci Moldova va avea o autostradă care va face legătura de la Siret până la Ploieşti, Bucureşti, conectând Coridorul IV pan-european cu toate judeţele Moldovei, iar acest lucru se va realiza cât se poate de repede”, a explicat prim-ministrul.

”Avem un obiectiv politic esenţial: să eliberăm Bacăul de mafia PSD. Judeţul Bacău este în mâinile mafiei PSD de 30 de ani. Municipiul Bacău, după o perioadă în care a avut o dezvoltare (…) Avem misiunea de a elibera Bacăul de stilul vetust, înapoiat, extras din arsenalul comunist în care a fost ţinut cu genunchiul pe piept cetăţeanul din judeţul Bacău”, a adăugat el.