Ludovic Orban dă asigurări: De la 1 ianuarie 2022, alocațiile vor crește cu 20%, plus indexarea cu rata inflației (VIDEO)

Ludovic Orban dă asigurări: De la 1 ianuarie 2022, alocațiile vor crește cu 20%, plus indexarea cu rata inflației (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / George Călin

Ludovic Orban, președintele Camerei Deputaților și liderul PNL, a dat asigurări, marți, că, de la 1 ianuarie 2022, va exista o majorare cu 20% a alocațiilor pentru copii, la care se va adăuga indexarea cu rata inflației. Precizarea vine în contextul în care, tot marți, Comisia de Muncă a Camerei Deputaţilor a votat ca alocațiile să fie majorate de la 1 ianuarie cu rata inflației.

Ludovic Orban dă asigurări: De la 1 ianuarie 2022, alocațiile vor crește cu 20%, plus indexarea cu rata inflației

Ludovic Orban, despre creșterea alocațiilor pentru copii

„De la 1 ianuarie 2022, asta e decizia coaliției, indiferent ce amendament s-a aprobat azi, alocațiile vor crește cu 20%, plus indexarea cu rata inflației. Se va găsi soluția legislativă așa încât, de la 1 ianuarie, să crească cu 20%. Indexarea e prevăzută în lege, se indexează cu rata inflației. E un proiect înaintat de colegii din PNL și e o lege în vigoare”, a declarat Ludovic Orban.

Întrebat despre votul de azi din Comisia de Muncă, liderul liberalilor a răspuns: „Noi am luat decizia în cadrul coaliției ca să crească alocațiile de la 1 ianuarie cu procentul de 20%. Nu mă puneți să dau explicații”.

Marți, Comisia de Muncă a dat raport de adoptare în forma venită de la Senat a Ordonanţei de Urgenţă 123/2020 privind alocaţiile de stat pentru copii.

„Următoarea majorare a alocaţiilor o să fie în ianuarie 2022 cu rata de inflaţie de la acest moment. (…) Ceea ce a fost astăzi adoptat în Comisia de muncă şi protecţie socială confirmă punctul de vedere al Guvernului României şi este ritmul de creştere al alocaţiilor. A fost modificat similar cu amendamentele adoptate în Senat, indexarea de la 20% care urma să aibă loc în iulie anul acesta cu indexarea cu rata inflaţiei de la 1 ianuarie 2022”, a explicat Oana Țoiu, preşedintele Comisiei de Muncă de la Camera Deputaţilor.

Ultima oră
20:04 - Operatorii feroviari privați resping acuzațiile lansate de ministrul Cătălin Drulă: „Să nu ne mai chemați la astfel de întâlniri folosite numai pentru a vă crea o imagine în fața presei”
19:34 - Marea Britanie acuză Iranul pentru atacul asupra petrolierului din strâmtoarea Hurmuz, incident soldat cu moartea a doi navigatori, un român și un britanic
19:06 - Doar 7.330 de persoane vaccinate în ultimele 24 de ore. Peste 4,85 milioane de persoane vaccinate cu schemă completă de la debutul campaniei
18:45 - Elisabeta Lipă, despre premiile sportivilor medaliați: La noi, statul suportă grosul, dar afară au sponsori care le asigură un trai decent toată viața dacă reușesc să cucerească titlul olimpic (VIDEO)
18:26 - Elisabeta Lipă, pe B1 TV: Nu există niciun plan de investiții, fiecare ne descurcăm cum putem. Avem copii talentați, dar ei trebuie descoperiți, finanțați și îndrumați către sportul de înaltă performanță (VIDEO)
17:50 - Pfizer și Moderna au majorat prețurile la vaccinurile furnizate către UE. Cât costă o doză și cât ar urma să încaseze producătorii de seruri anti-COVID-19 în 2022, conform estimărilor de moment
17:18 - Siegfried Mureșan, la Vrancea: E foarte important ca în următorii patru ani România să fie condusă conform voinței PNL
17:01 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. Alimentația de sezon, ce putem să consumăm ca să ne simțim mai bine și să ne hidratăm (VIDEO)
16:33 - Klaus Iohannis, la „Săptămâna Haferland”: Ca stat profund atașat idealurilor de diversitate și unitate europeană, România este locul în care diversitatea etnică, religioasă și culturală este respectată (VIDEO)
16:00 - Traficul din București, blocat de un șofer de 90 de ani. Bătrânelul a uitat să se întoarcă acasă