Ludovic Orban, despre reluarea cursurilor în septembrie 2020: „Obiectivul nostru este acela de a asigura cele mai bune condiții pentru începerea anului școlar” (VIDEO)

Ludovic Orban, despre reluarea cursurilor în septembrie 2020: „Obiectivul nostru este acela de a asigura cele mai bune condiții pentru începerea anului școlar” (VIDEO)
foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Premierul Ludovic Orban a explicat duminică, în timpul unei conferințe de presă în județul Gorj că urmează să fie alocate 175 de milioane de euro, din fonduri europene, pentru decontarea cheltuielilor în vederea pregătirii unităților de învățământ, pentru reînceperea noului an școlar.

Obiectivul nostru este acela de a asigura cele mai bune condiții pentru începerea anului școlar și de a rezolva toate provocările care pot apărea odată cu începerea anului școlar, astfel încât să putem reduce riscul de răspândire a virusul. În acest efort este implicat atât Guvernul, cât și Ministerul Educației și Inspectoaratele școlare, cât și autoritățile locale. Ceea ce nu putem rezolva noi, o vom face împreună cu autoritățile locale și conducerea școlilor. În acest sens am avut în dezbaterea Guvernului ordonanța prin care alocăm 175 de milioane de euro din fonduri europene pentru decontarea cheltuielilor autorităților locale și unităților școlare pentru pregătirea anului școlar și din toate discuțiile pe care le-am avut cu reprezentanții autorităților locale, există o colaborare bună în acest sens. E mai ușor pentru o primărie să cunoscă nevoi specifice din comunitate, legate de începerea anului școlar și noi venim și decontăm practic toate cheltuielile care sunt făcute de autoritățile locale, pentru începerea noului an școlar”, a explicat Ludovic Orban.

Întrebat dacă există bani suficienți pentru acoperirea acestor cheltuieli, Orban a adăugat:

Cu siguranță! Unele cheltuieli vor fi făcute de Guvern, altele de către Ministerul Educației, Ministerul Sănătății, alte cheltuieli vor fi făcute de autoritățile locale, alte cheltuieli vor fi făcute de autoritățile școlare”.

Declarația premierului a avut loc și în contextul în care, în cursul zilei de sâmbătă, vicepremierul Raluca Turcan a susținut faptul că ar fi imposibil pentru Guvern să asigure măști pentru toți copiii și profesorii din România.

Declarații de presă susținute de premierul Ludovic Orban la Prefectura Gorj

Declarații de presă susținute de premierul Ludovic Orban la Prefectura Gorj

Publicată de Partidul Naţional Liberal pe Duminică, 23 august 2020