Ludovic Orban, despre revocarea Avocatului Poporului: Am sesizat Comisiile juridice. Când vom avea un raport, vom înainta propunerea în dezbaterea plenului Parlamentului (VIDEO)

Ludovic Orban, despre revocarea Avocatului Poporului: Am sesizat Comisiile juridice. Când vom avea un raport, vom înainta propunerea în dezbaterea plenului Parlamentului (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / George Călin

Ludovic Orban, președintele Camerei Deputaților, a vorbit luni despre stadiul procedurii de revocare a Renatei Weber din funcția de Avocat al Poporului și a precizatcă au fost sesizate Comisiile juridice. După elaborarea raportului, spune liderul PNL, propunerea va fi înaintată în dezbaterea plenului Parlamentului.

Ludovic Orban, președintele PNL, despre revocarea Renatei Weber din funcția de Avocat al Poporului

Întrebat în ce stadiu este procesul de revocare a Avocatului Poporului, Ludovic Orban a răspuns: „Am sesizat Comisiile juridice. În momentul în care se va dezbate în Comisiile juridice și vom avea un raport, vom înainta această propunere în dezbaterea plenului Camerelor reunite”.

Întrebat dacă a ajuns la o înțelegere cu liderii coaliției în ceea ce privește Avocatul Poporului, respectiv șefia TVR și a Radioului Public, președintele PNL a răspuns: „Astăzi am discutat strict pe Planul Național de Reziliență și Recuperare. Am considerat că este subiectul cel mai important. Când vom avea decizii luate la nivelul coaliției, le vom prezenta public”.

Întrebat dacă există un blocaj între PNL și UDMR, Ludovic Orban a explicat: „Nu există niciun blocaj. Când vom lua o decizie pe temele TVR, Radio, Avocatul Poporului și alte entități, le vom prezenta public”.

„Prima opțiune a Partidului Național Liberal este să finalizăm discuțiile legate de Planul Național de Reziliență și Recuperare, pentru că este din punctul nostru de vedere fundamental pentru susținerea procesului de reformă și a procesului de investiții în toate domeniile de intervenție, indiferent că este vorba de infrastructură de transport, de infrastructură locală, de educație, de sănătate, de susținerea mediului de afaceri. Toate domeniile care urmează a fi finanțate prin Planul Național de Reziliență și Recuperare sunt extrem de importante și prioritatea noastră este să ajungem la o formă pe care să o putem prezenta Comisiei Europene”, a adăugat fostul premier.

În aceeași conferință de presă, Ludovic Orban a vorbit și despre proiectul care interzice cumularea salariului din sectorul public cu pensia, dar și despre posibilitatea ca activitatea restaurantelor să fie suspendată pentru nerespectarea restricțiilor.