Ludovic Orban, despre scrisoarea Comisiei de la Veneția prin care se cer informații despre demiterea Avocatului Poporului: „Nu am primit-o. A fost transmisă în presă, cel mai probabil pe filiera Tudorel Toader” (VIDEO)

Ludovic Orban, despre scrisoarea Comisiei de la Veneția prin care se cer informații despre demiterea Avocatului Poporului: Nu am primit-o. A fost transmisă în presă, cel mai probabil pe filiera Tudorel Toader (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / George Călin

Ludovic Orban a răspuns joi acuzațiilor potrivit cărora a ascuns Scrisoarea Comisiei de la Veneția prin care se cer informații despre demiterea Avocatului Poporului înainte de expirarea mandatului. Ludovic Orban a precizat că această scrisoare vine pe filiera Tudorel Toader, fost ministru al Justiției care “s-a numit pe sine reprezentant al României la Comisia de la Veneția”.

Ludovic Orban a precizat că scrisoare nu a ajuns oficial nici la el, nici la președintele Senatului Anca Dragu, ci a fost publicată în presă pe filiera Tudorel Toader:

“Este o minciună gogonată. Nu am primit această scrisoare. A fost transmisă în presă, cel mai probabil pe filiera Tudorel Toader, care s-a numit pe sine din partea României în Comisia de la Veneția. Scrisoarea oficial nu a ajuns până la ședința birourilor permanente reunite la mine, ca președinte al Camerei. Am verificat și la Senat. Nici la doamna președinte al Senatului, Anca Dragu.

În momentul în care o voi primi oficial, evident că o vom pune în birourile permanente reunite, vom cere un punct de vedere din partea comisiilor juridice și vom formula un răspuns.

Este o scrisoare, v-am spus prin ce filieră, Tudorel Toader, care s-a numit singur în funcția de reprezentant al României la Curtea de la Veneția, când era ministrul Justiției, filiera Tudorel Toader-Renate Weber.

Din ce am văzut, este o scrisoare prin care președintele Comisiei de la Veneția cere niște puncte de vedere și explicații care stau la baza demiterii, înainte de încetarea mandatului a Avocatului Poporului. Avem zeci de argumente și vom trimite un răspuns exaustiv, astfel încât Comisia de la Veneția să înțeleagă de ce am încetat mandatul unui Avocat, nu al Poporului ci al PSD”, a declarat Ludovic Orban.

Ultima oră
00:13 - CDC avertizează: Varianta Delta a coronavirusului este mai contagioasă decât varicela şi poate provoca forme mai grave de boală
00:05 - Italia: Guvernul intenționează să plafoneze prețul la testele pentru COVID-19
23:43 - Paul Stănescu (PSD): Politica durerii în cot este deviza useristă exprimată perfect de Ovidiu Vizante, directorul CFR. Dacă USR-ului i-ar fi păsat de pasagerii blocați în tren, Vizante era acum acasă
23:40 - Unitatea 2 a CNE Cernavodă a fost reconectată vineri seara la Sistemul Energetic Național
23:15 - Valeriu Gheorghiță: Ne așteptăm ca în următoarele săptămâni varianta Delta să devină dominantă. Avem deja focare la nivel de comunitate
23:12 - Alexandru Rafila: Problema noastră majoră – noi avem doar jumătate din numărul cetățenilor vaccinați față de restul țărilor UE. Dacă vor fi îmbolnăviri, ele vor fi în mod evident mai grave (VIDEO)
23:04 - Alexandru Rafila, despre al patrulea val al pandemiei: „Evident, și noi o să fim afectați. Dacă discutăm despre persoane vulnerabile care nu s-au vaccinat, s-ar putea să avem probleme” 
22:48 - Raluca Turcan: Pentru prima dată, anul acesta avem mai mulți copii născuți din părinți români în străinătate decât în România, ceea ce pentru noi este dramatic
22:39 - Detașamentul Sky Guardians al României a luminat cerul deasupra zonei de antrenament Bemowo Piskie din Polonia
22:19 - Alin Stoica, prefectul Capitalei: La medici și profesori ar putea exista cel puțin o recomandare fermă de vaccinare; se poartă discuții la nivel guvernamental. Susțin restricțiile pentru cei nevaccinați (VIDEO)