Ludovic Orban, după declarațiile lui Florin Cîțu despre remaniere: După criza generată ca urmare a revocării lui Voiculescu, a fost adoptat un act adițional la acordul din coaliție. Regulile trebuie respectate (VIDEO)

Ludovic Orban, după declarațiile lui Florin Cîțu despre remaniere: După criza generată ca urmare a revocării lui Voiculescu, a fost adoptat un act adițional la acordul din coaliție. Regulile trebuie respectate (VIDEO)

Ludovic Orban, președintele PNL, a declarat, marți, că premierul Florin Cîțu, când ia decizii despre o eventuală remaniere a Guvernului, trebuie să țină cont de prevederile Constituției, de acordul ce stă la baza funcționării coaliției de guvernare, dar și de actul adițional la acesta, semnat după criza generată de demiterea lui Vlad Voiculescu. Orban a punctat că lumea funcționează după reguli, iar regulile trebuie respectate.
Declarațiile vin după ce, cu o zi în urmă, premierul Florin Cîțu a ținut să precizeze că „remanierile se anunţă, nu se discută”.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Ludovic Orban, despre o eventuală remaniere a Guverului

„În urma crizei din coaliție, care a fost provocată ca urmare a de revocării dlui ministru (Vlad) Voiculescu, a fost adoptat un act adițional care prevede o procedură care trebuie urmată. (Reporter: De care premierul nu ține cont) Nu se poate, astea sunt niște angajamente. În momentul în care avem un program de guvernare pe care ni l-am asumat împreună toate formațiunile din coaliție, avem un acord al coaliției, avem actul adițional… În general lumea funcționează după reguli, iar regulile trebuie respectate.

Sigur că (premierul) acționează în baza prerogativelor Constituției, nimeni nu neagă dreptul premierului de a propune revocarea unui ministru. Dar în afara cadrului constituțional, există un acord al coaliției și un act adițional. Mai avem un statut al PNL pentru că, în privința miniștrilor PNL, ei sunt în aceeași formațiune politică cu premierul. Toți trebuie să respecte prevederile Statutului PNL.

Nu a existat nicio discuție 1 la 1, în coaliție sau în forurile PNL pe această temă”,a declarat Ludovic Orban.
Președintele PNL a insistat că e prematur să se discute despre remanierea Guvernului când abia ce au trecut șase luni de când și-a început activitatea.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
14:34 - China: Zeci de persoane s-au infectat cu un nou virus care se transmite de la animale. Simptomele raportate
14:33 - Alexia Eram, dezvăluiri despre salariul Andreei Esca: „Mama e foarte mândră”
14:27 - Cel mai cunoscut militar american care a luptat împotriva rușilor s-a întors în Ucraina: „Aud că afacerile merg trăznet! Sunt all in”
14:16 - Urmărire ca în filme în județul Dolj: S-au trans focuri de armă pentru prinderea unui copil, aflat la volanul unei maşini
14:04 - Dan Suciu (BNR): Marile creșteri de prețuri sunt în urmă. Față de lunile care au trecut, putem avea și ieftiniri / Consumul a scăzut, dar rămâne motorul creșterii economice (VIDEO)
14:01 - Viața printre ruine. Localnicii din Harkov se adaptează „normalității”: „Nu fugim nicăieri…încotro s-o apucăm”
13:50 - Ministrul Agriculturii: Am încheiat recoltatul la grâu în toată ţara şi avem producţia necesară pentru consumul intern şi pentru export
13:48 - Premierul polonez, Mateusz Morawiecki, acuză UE de comportament „imperialist” față de statele membre mai mici: „Poziţiile Germaniei şi Franţei contează mai mult decât toate celelalte”
13:24 - Dan Suciu (BNR): Suntem pe un plafon de inflație în jur de 15%. Urmează un trimestru de coborâre lentă, apoi anul viitor, presupunând că vor continua compensările, vom avea o scădere abruptă a inflației (VIDEO)
13:18 - Whitney Houston a trăit în bogăție, dar o astfel de viață a dezgustat-o. Dramele legendei muzicii pop