Ludovic Orban: Este dreptul organizațiilor să desemneze reprezentanți în funcțiile de demnitate publică ale PNL. Premierul și miniștrii vor fomula propunerile de secretari generali (VIDEO)

Ludovic Orban: Este dreptul organizațiilor să desemneze reprezentanți în funcțiile de demnitate publică ale PNL. Premierul și miniștrii vor fomula propunerile de secretari generali (VIDEO)
Foto: Ludovic Orban / Facebook

Ludovic Orban, președintele PNL, a precizat că dreptul de a desemna reprezentanți în funcțiile de demnitate publică repartizate liberalilor le aparține organizațiilor. Premierul și miniștrii sunt cei care vor formula propunerile pentru posturile de secretar general din Guvern, a mai spus demnitarul.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Ludovic Orban, despre repartizarea funcțiilor de deminitate publică repartizate PNL

Întrebat marți dacă s-a ajuns la o înțelegere în ceea ce privește postul de secretar general al Guvernului, Ludovic Orban a răspuns: „Sunt mai mulți candidați. Eu nu am formulat nicio propunere, cum de altfel eu n-am propus pentru nicio funcție. Am spus că este dreptul organizațiilor, care sunt cele care au muncit, care practic au dus campaniile electorale, să desemneze reprezentanți în funcțiile de demnitate publică ale partidului”.

„Am luat decizia ca și la nivelul premierului, și la nivelul miniștrilor propunerea să o formuleze premierul și miniștrii în privința secretarilor generali. Este normal, secretarul general este practic mâna dreaptă a premierului. Sigur că trebuie să fie din Partidul Național Liberal, avem foarte mulți oameni de calitate. Sunt convins că premierul va veni către BPN cu o propunere foarte bună”.

Ce a mai spus președintele PNL în seria de declarații de marți

Ludovic Orban a vorbit și despre construcția bugetului de stat pentru anul 2021, ocazie cu care a menționat că, din informațiile sale, nu sunt prevăzute creșteri de taxe și impozite.

„Din câte știu, nu există nicio creștere de taxe și impozite. Construcția bugetului se realizează…nu e o întârziere. Guvernul a spus că va finaliza proiectul până la debutul sesiunii parlamentare. E un Guvern nou, de coaliție și vă dați seama că discuțiile sunt un pic mai compleze. Eu am încredere că Guvernul va finaliza proiectul și că va fi trimis la aprobare în Parlament. Evident că construcția bugetară e afectată de ținte privind deficitul, necesitatea de a asigura resurse pentru cofinanțarea proiectelor din fonduri UE, de necesitatea de a avea resurse pentru restul programelor, inclsuiv cele pentru mediul de afaceri.Prefer să nu mă refer la proiectul de buget până nu e adoptat de Guvern”,a mai spus Ludovic Orban.

Totodată, întrebat marți cum vor fi repartizate posturile de prefecți, Ludovic Orban a răspuns: „Posturile de prefecți depind de pondere. Ponderea de 55%, Partidul Național Liberal va avea 23 de prefecți și 47 de subprefecți,USR-PLUSva avea 14 prefecți și 28 de subprefecți, iarUDMRva avea cinci prefecți și 10 subprefecți”.

Tags:
Ultima oră
00:08 - Olivia Steer, ironizată de Dana Rogoz: „A venit din nou acea perioadă specială a anului când port roz și când anunț femeile cât de importantă e prevenția”
23:52 - Ce spune Andreea Esca dacă fiica ei, Alexia Eram, ar avea o relație cu manelistul Tzancă Uraganul
23:15 - Florin Cîţu, întrebat dacă este responsabil de eşecul campaniei de vaccinare: Nu sunt firmă de advertising
23:13 - Rareș Bogdan: Ne bazăm că USR PLUS va înțelege după congrese că noi nu avem motiv să renunțăm la Florin Cîțu și vor continua / Nu vor să rămână exclusiv într-o revoluție continuă ca Che Guevara în America de Sud (VIDEO)
22:43 - Mutarea momentului în televiziune: Florin Călinescu a semnat cu Prima TV. A fost anunţat oficial
22:28 - Rareș Bogdan: Ludovic Orban a afirmat într-o discuție în Modrogan că nu va sta piatră pe piatră și că nu va fi o bătălie de idei, ci va fi un adevărat război civil pe care o să îl declanșeze (VIDEO)
22:18 - Florin Cîțu: „Vaccinarea obligatorie ar trebui să fie ultima soluție. Susțin testarea obligatorie pentru unele categorii profesionale, pe cheltuială proprie”
22:07 - Ludovic Orban, despre Florin Cîțu: Eu sunt de 31 de ani în PNL și i-am votat și derogarea ca să candideze, iar lui nici nu i s-a uscat bine cerneala pe adeziune și hotărăște el când și cum iese din politică Ludovic Orban!? Nu îi e rușine un pic!? (VIDEO)
21:50 - Ludovic Orban: „Klaus Iohannis nu poate constituțional și moral să intervină în competiția internă a PNL. Nu e adevărat că relația mea cu președintele s-a răcit”
21:43 - Ludovic Orban: Sunt pregătit să îmi asum răspunderea guvernării / Dacă va exista posibilitatea de a discuta din nou despre portofolii, eu sunt deschis / Nominalizarea miniștrilor e apanajul formațiunilor (VIDEO)