Ludovic Orban: În 2014, mi-am retras candidatura pentru șefia PNL în favoarea lui Klaus Iohannis, apoi l-am susținut să fie președintele țării. Sunt într-o comunicare permanentă cu acesta (VIDEO)

Ludovic Orban: În 2014, mi-am retras candidatura pentru șefia PNL în favoarea lui Klaus Iohannis, apoi l-am susținut să fie președintele țării. Sunt într-o comunicare permanentă cu acesta (VIDEO)
Liderul PNL, Ludovic Orban, și președintele României, Klaus Iohannis. Foto: Inquam Photos / George Călin

Ludovic Orban, președintele PNL, a declarat că, în ultimii patru ani, a avut cu președintele Klaus Iohannis o relație „aproape fără cusur”. Liderul liberalilor a mai spus că e într-o comunicare permanentă cu șeful statului. De altfel, Orban a ținut să amintească faptul că, în 2014, și-a retras candidatura pentru șefia PNL și l-a susținut pe Iohannis, apoi l-a sprijinit pe acesta și în procedura de desemnare pentru a fi candidatul partidului la președinția României.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Ludovic Orban, despre relația sa cu președintele Klaus Iohannis

Întrebat ce relație are în acest moment cu președintele Klaus Iohannis, Ludovic Orban a răspuns: „Eu am fost patru ani…sunt președintele PNL. În această perioadă am avut un parteneriat cu președintele României care a funcționat aproape fără cusur. Toată lumea știe acest lucru. Împreenă, în acest parteneriat, am făcut lucruri extrem de importante pentru România, atât pe plan intern, cât și pe plan internațional. Am o relație cu președintele Iohannis care poate fi evaluată de orice privitor, cetățean, prin prisma cooperări pe care am avut-o nu doar în cei patru ani”.

Orban a amintit apoi că l-a sprijinit pe Iohannis să ajungă liderul PNL și preșeidntele României: „Puțină lume știe că, în 2014, după demisia dlui Antonescu din funcția de președinte după alegerile pentru Parlamentul European, eu mi-am anunțat candidatura la PNL și evident că aveam de departe prima șansă. Atunci, la delegația permanentă, dl Iohannis a participat la delegația permanentă după ce-și dăduse demisia din funcția de prim-vicepreședinte și a cerut derogare pentru a candida la o funcție. L-am întrebat atunci dacă vrea să candideze la funcția de președinte PNL și după ce a răspuns ”da”, eu mi-am retras candidatura, explicând că președintele care e ales de PNL trebuie să aibă principala calitate să fie candidatul la președinție care să aibă șanse, or noi aveam toate analizele sociologice și știam că dl Iohannis era cel mai potrivit pentru noi să fie candidat la președinția României. Practic eu m-am retras și l-am susținut pe Klaus Iohannis să fie președintele României și l-am susținut și în procedura de desemnare pentru a fi candidat când, dacă vă aduceți aminte, Crin Antonescu, după ce-și dăduse demisia, a revenit și a vrut să candideze și domnia sa”.

„Relația mea cu dl Iohannis e mult mai veche, de pe vremea în care eram ministrul Transporturilor și am luat deciziile pentru reluarea lucrărilor pe autostrada de centură a Sibiului, lucrări care nu s-au terminat în mandatul meu, dar în baza deciziilor pe care l-am luat de comun acord. În toți cei patru ani, am avut o colaborare extrem de bună și la fel va fi și de acum încolo. Sunt într-o comunicare permanentă cu președintele României”, a mai declarat Ludovic Orban.

Ultima oră
00:05 - Medicul Mihai Craiu, despre cazurile de COVID din şcoli: Nu vă mai luaţi după cei care vă oferă iluzia unei situaţii roz
23:57 - Mesajul unui medic din Timișoara: Avem un interes când vă dorim vaccinați, să nu mai vedem atâta suferință
23:54 - Lista țărilor cu risc epidemiologic, actualizată. Franța și Bulgaria au intrat în zona galbenă
23:50 - Asztalos Csaba (CNCD): Nu există cadru legal pentru introducerea certificatului verde / Orice condiționare sau limitare a drepturilor se poate face doar prin lege adoptată de Parlament
23:20 - Greenpeace: Jurnalistul Mihai Dragolea, care filma un documentar despre tăierile ilegale de păduri, a fost bătut crunt într-o pădure din Suceava
23:05 - Florin Cîțu își asumă un guvern minoritar: Altă variantă nu am, decât să merg în Parlament cu UDMR
23:03 - MAE cere clarificări autorităților britanice privind datele potrivit cărora controalele la frontieră ar viza în special românii
22:56 - Succes de răsunet pentru UDMR. Guvernul Cîțu a adoptat steagul județului Covasna, care conține doar simboluri maghiare (FOTO)
22:32 - Ludovic Orban: Parteneriatul cu președintele trebuie să fie pe picior de egalitate / După ce Alina Gorghiu a ajuns la șefia PNL, susţinută de Iohannis, „când era de luat o decizie, era un deget arătat spre ceruri” (VIDEO)
22:22 - Florin Cîțu, despre salariul minim: Vreau să avem o soluție până la 1 octombrie. Aș vrea să ne gândim la o formulă care să fie aplicată în fiecare an