Ludovic Orban: „În ultima sută de ani, guvernele de la Bucureşti au rămas datoare faţă de Iaşi şi Moldova. E momentul să le susținem proiectele de dezvoltare” (VIDEO)

Ludovic Orban: „În ultima sută de ani, guvernele de la Bucureşti au rămas datoare faţă de Iaşi şi Moldova. E momentul să le susținem proiectele de dezvoltare” (VIDEO)

Premierul Ludovic Orban a declarat, vineri, că după zeci de ani în care Guvernul României a ignorat practic județul Iași, a venit momentul să susțină cu resurse importante proiectele acestui județ, dar și a regiunii din care face parte. Prim-ministrul a făcut această afirmație la ceremonia de constituire a Consiliului Judeţean Iaşi, în cadrul căreia liberalul Costel Alexe a fost învestit în funcția de preşedinte al instituţiei. La rândul său, Alexe a dat asigurări că va fi lider al tuturor, indiferent de culoarea politică.

Ludovic Orban dă asigrări că Guvernul va susține proiectele de infrastructură din Moldova

Vineri, premierul Ludovic Orban a afirmat că, în ultima sută de ani, guvernele de la Bucureşti au rămas datoare faţă de Moldova, inclusiv față de Iași, și e momentul să plătească această datorie.

„Convingerea mea este că în ultimii 30 de ani, şi nu numai, în ultima sută de ani, guvernele de la Bucureşti au rămas datoare faţă de Iaşi şi faţă de Moldova şi că e momentul să fie cu faţa către problemele care există în Moldova, să-i susţină proiectele de dezvoltare, să aloce resurse importante, în special resurse de la nivel european”, a declarat Ludovic Orban.

Acesta a afirmat că regiunea Moldovei are nevoie de investiții „ca de aer”.

Orban a mai spus că Guvernul pe care îl conduce are în vedere susținerea unor proiecte precum Autostrada A8 – autostrada Unirii, Autostrada 7 de pe coridorul Pan European, dezvoltarea infrastructurii feroviare și dezvoltarea infrastructurii aeroportului Iaşi. De asemenea, el a ținut să dea asigurări că procedurile birocratice vor fi accelerate pentru a nu mai irosi la fel de mult timp, iar accesul la finanțări se va realiza mult mai ușor.

Ludovic Orban: În ultima sută de ani, guvernele de la Bucureşti au rămas datoare faţă de Iaşi şi Moldova. E momentul să le susținem proiectele de dezvoltare

Costel Alexe: Trebuie să reducem decalajele de care s-a tot vorbit foarte mulţi ani dintre vestul şi estul ţării

La rândul său, Costel Alexe, proaspăt instalat în funcția de președinte a Consiliului Județean Iași, a promis că va fi un lider pentru toți consilierii, indiferent de partidele din care provin. „Prea mult timp, în judeţul nostru, ieşenii au fost împărţiţi în două categorii, în funcţie de culoarea sau de simpatiile politice ale primarului”, a mai precizat el.

„Eu şi echipa din Consiliul Județean Iaşi ne dorim ca, în următorii patru ani, prin implementarea tuturor proiectelor, prin accesarea fondurilor europene, fondurilor guvernamentale, să aducem dezvoltarea în judeţul nostru şi, împreună, să reuşim să reducem aceste decalaje de care s-a tot vorbit foarte mulţi ani dintre vestul şi estul ţării”, a declarat Costel Alexe.

El a mai precizat că, din noua sa funcție, va susține toate proiectele pentru dezvoltarea mediului academic, sistemului medical şi mediului privat din Iași.

Costel Alexe este încă ministrul al Mediului, dar urmează să fie schimbat din funcție pentru a putea lucra la CJ Iași. „Miniștrii care au câștigat alegerile locale se vor duce pe pozițiile oferite de cetățeni și vor veni miniștri care să le ia locul”, explicase premierul Ludovic Orban, la finele lunii septembrie.

Costel Alexe a câştigat detaşat alegerile pentru șefia CJ Iaşi, după ce a obținut 37,96% din voturile valabil exprimate. Pe locul doi în preferințele electoratului s-a situat candidatul PSD, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean, Maricel Popa, care a fost votat de 28,72%. Primăria Iașului a fost câștigată de Mihai Chirica, membru PNL.

Ultima oră
17:35 - Nicușor Dan: Pe ceea ce înseamnă paturi de spital în București nu există o presiune în acest moment. Ne dorim cu toții ca această creștere să nu fie explozivă în continuare (VIDEO)
17:34 - Marcel Ciolacu: „După decizia CCR, dacă nu există conflict, imediat PSD va vota moțiunea de cenzură. Dacă există conflict, PSD va depune imediat moțiune de cenzură”
17:27 - Raluca Turcan, despre salariul minim: Solicitarea de majorare se încadrează între 8% și 12%. Creșterea va fi consistentă inclusiv pe partea de salariu net
17:17 - Accident feroviar în Timiș: Mecanicul unui tren şi şoferul unui camion, transportaţi la spital, în urma unei coliziuni
17:13 - Maria Buză a dat Capitala pe viața la țară: „Să fie un an de când m-am mutat. Sunt cea mai fericită”
17:01 - Legea asistenței sociale s-ar putea schimba. Ce trebuie să știe românii care primesc ajutor de la stat
16:57 - Florin Cîțu: Cred că azi dăm hotărârea CNSU privind închiderea activităților economice de la ora 18 în localitățile cu incidențe între 4 și 6 la mie (VIDEO)
16:53 - Prefectul judeţului Prahova a emis un ordin privind încetarea mandatului primarului din comuna Şotrile, condamnat pentru pornografie infantilă
16:40 - Joe Biden și Emmanuel Macron, prima conversație de la izbucnirea scandalului pe vânzarea de submarine. Franța își acuzase aliații de „trădare”
16:27 - Mihaela Rădulescu, întâlnire de gradul zero cu un actor celebru. Cum s-au fotografiat cei doi și ce reacție a avut iubitul vedetei (FOTO)