Ludovic Orban: Investițiile în comunitățile locale nu au voie să se oprească! Cel puțin 40 de miliarde de lei trebuie prevăzute pentru PNDL 3. De la nivelul Guvernului trebuie să înceapă discuțiile aplicate

Ludovic Orban: Investițiile în comunitățile locale nu au voie să se oprească! Cel puțin 40 de miliarde de lei trebuie prevăzute pentru PNDL 3. De la nivelul Guvernului trebuie să înceapă discuțiile aplicate
Foto: Ludovic Orban / Facebook

Ludovic Orban, președintele Camerei Deputaților și liderul PNL, a declarat că trebuie să înceapă încă de pe acum pregătirea Planului Național de Dezvoltare Locală (PNDL) 3, așa încât de anul viitor acesta să intre efectiv în funcțiune. Asta înseamnă că deja la nivelul Guvernului trebuie să înceapă discuțiile aplicate cu toate părțile interesate.

„Va trebui să ținem cont și de alocările preferențiale ale guvernărilor PSD și să oferim o compensare justificată acelor comunități locale discriminate pe criterii politice. Toate comunitățile locale au nevoie de aceeași șansă la dezvoltare”, a mai transmis președintele PNL.

Ludovic Orban, despre dezvoltarea comunităților locale și rolul PNDL 3

Orban a spus că nu trebuie să se oprească investițiile în dezvoltarea comunităților locale, prin urmare încă de acum trebuie pregătit PNDL 3, ca acesta să intre efectiv în funcțiune de anul viitor.

„Cel puțin 40 de miliarde de lei, pe o bugetare serioasă cu planificare multianuală, trebuie prevăzuți pentru PNDL 3, iar această sumă trebuie să vizeze dezvoltarea infrastructurilor rutiere, de gaz, de apă și canal. Cum am mai precizat, spațiul bugetar se deschide deja, pe măsură ce PNDL 1 și 2 ajung la final”, a scris Ludovic Orban, pe Facebook.

Liderul PNL s-a referit apoi la rolul Guvernului în pregătirea Planului: „De la nivelul Guvernului trebuie să înceapă discuțiile aplicate cu toate părțile interesate, pe un calendar clar, pentru a defini criteriile necesare pentru accesarea acestor fonduri de dezvoltare. Este prea puțin important cum se va numi noul program, esențial este ca acesta să nu rămână doar la stadiul de planuri, promisiuni și bune intenții”.

Orban a insistat că nu trebuie să existe discriminare politică în împărțirea banilor din PNDL 3: „În mod evident, va trebui să ținem cont și de alocările preferențiale ale guvernărilor PSD și să oferim o compensare justificată acelor comunități locale discriminate pe criterii politice. Toate comunitățile locale au nevoie de aceeași șansă la dezvoltare, or este datoria Partidului Național Liberal să facă dreptate și în această privință”.

„Deviza Partidului Național Liberal, pentru care fiecare dintre primarii noștri au cerut anul trecut încrederea cetățenilor, a fost aceea că „Dezvoltăm România”, iar acest program înseamnă că trebuie să dezvoltăm fiecare comunitate locală”, a mai scris Ludovic Orban, pe Facebook.

Urmăriți B1TV.ro și pe