Ludovic Orban: Ne gândim la un Program Rabla pentru utilaje agricole / Sunt și alte scheme de ajutor de stat

Ludovic Orban: Ne gândim la un Program Rabla pentru utilaje agricole / Sunt și alte scheme de ajutor de stat
Foto: Inquam Photos / George Călin

În timpul vizitei de joi, de la fabrica de tractoare agricole, IRUM, premierul Ludovic Orban a explicat faptul că Guvernul se gândește și la un program de tip „Rabla” pentru tractoarele agricole, însă au dorit inițial să se convingă că există capacitatea de producție în țara noastră.

„Normal că ne gândim la un Program Rabla și pentru utilaje agricole, dar întâi am vrut să ne asigurăm că avem capacitatea de a produce utilaje agricole în România, să nu fie valabil programul doar pentru stimularea importurilor”, a explicat Ludovic Orban.

Programe și scheme de ajutor de la stat

În timpul vizitei de joi, premierul Ludovic Orban a aminti însă că până la programul „Rabla” pentru tractoarele agricole, românii au la dispoziție și alte scheme de ajutor, credite și investiții la care pot apela.

„Sunt și alte scheme de ajutor de stat pentru garantarea creditelor pentru investiții, pentru capital de lucru, pentru noi investiții, dezvoltări de noi capacități de producție, în care statul poate oferi o formă de investiție sub formă de ajutor de stat, care ulterior se recuperează din taxe, impozite.

Avem posibilitatea de a facilita accesul la finanțări europene pentru investitori români, companii românești, de asemena, sunt alte metode care respectă regulile și legile competiției, prin care ne propunem să stimulăm companiile românești”, a declarat Ludovic Orban, în cursul zilei de joi.