Ludovic Orban: Parteneriatul cu președintele trebuie să fie pe picior de egalitate / După ce Alina Gorghiu a ajuns la șefia PNL, susţinută de Iohannis, „când era de luat o decizie, era un deget arătat spre ceruri” (VIDEO)

Ludovic Orban: Parteneriatul cu președintele trebuie să fie pe picior de egalitate / După ce Alina Gorghiu a ajuns la șefia PNL, susţinută de Iohannis, „când era de luat o decizie, era un deget arătat spre ceruri” (VIDEO)

Ludovic Orban, președinte PNL și candidat pentru un nou mandat în această funcție, a declarat, joi, că partidul trebuie să fie în parteneriat cu președintele Klaus Iohannis, dar acest parteneriat trebuie să fie pe picior de egalitate.

Ludovic Orban, despre relația PNL – Klaus Iohannis

Orban a afirmat că după ce Alina Gorghiu a ajuns preşedintele PNL, susţinută de Klaus Iohannis, „când era de luat o decizie, era un deget arătat spre ceruri”.

„Nu vreau să se mai întâmple aşa ceva în PNL. PNL trebuie să trăiască pe propriile picioare. Deciziile în PNL trebuie să aparţină partidului şi s fie luate în funcţie de interesele fundamentale ale partidului.

Evident, trebuie să fim într-un parteneriat cu preşedintele României, dar, pe măsură ce trece timpul, acest parteneriat trebuie să fie pe picior de egalitate, să conteze în luarea deciziilor prioritar interesele PNL”, a declarat Ludovic Orban, în şedinţa Colegiului Director Judeţean PNL Arad.

Orban a mai spus că va fi foarte greu de refăcut unitatea PNL, deoarece lucrurile petrecute în ultimele luni au lăsat „răni adânci”.

„Să dai afară un ministru (Alexandru Nazare – n.r.) care are performanţă, fără acordul preşedintelui partidului, şi fără vot în Biroul Politic Naţional, numai pentru că nu-ţi place de ochii lui şi numai pentru faptul că ministrul respectiv are altă opţiune politică, nu se face.

Să dai afară zeci de oameni, de liberali… Noi, liberalii, am mai fost daţi afară de-a lungul timpului, dar de PSD, nu de colegii noştri şi nu am fost daţi afară pentru delict de opinie”, a mai afirmat Ludovic Orban.

Ultima oră
23:58 - Guvernul se va reuni luni pentru a remedia situația școlilor private. Dan Vîlceanu: Se mai întâmplă asemenea lucruri. E fost o eroare, pur și simplu
23:43 - Gabriela Firea: PNL a pierdut alegerile, dar pune condiții. Noi nu suntem umbrela lor / Nu e adevărat că eu, Grindeanu și Tudose împingem PSD la guvernare (VIDEO)
23:21 - Anca Dragu: Întâlnirea de luni Ciucă – Cioloș nu e una de negociere. PNL şi PSD împing spre un cabinet minoritar. USR nu susține un astfel de guvern
22:52 - Loteria de Vaccinare, a patra extragere săptămânală. Care e numărul câștigător al marelui premiu de 100.000 de lei
22:35 - CSM: Noile restricţii anti-COVID nu se aplică instanţelor şi parchetelor
22:24 - Florin Roman (PNL): Am refuzat o eventuală intrare în Guvern acum a PSD / Sper ca la USR să nu găsim oameni care ne înjură toată ziua pe noi și pe președintele Iohannis sau care ne acuză că ne-am luat cu X sau cu Y (VIDEO)
21:54 - Accesul în sediile ANAF se va face doar cu certificat verde COVID, începând de luni
21:40 - Cristian Diaconescu (PMP), despre criza politică: Partidele stau cu ochii pe sondaje și sunt mai specialiste în ce trebuie să facă ceilalți (VIDEO)
21:17 - Protest în Capitală. Oamenii manifestează împotriva restricțiilor și vaccinării (VIDEO)
20:56 - Valeriu Gheorghiţă: Rata de acoperire vaccinală e de 40% la populaţia adultă. Până la sfârşitul anului, sperăm să atingem pragul de imunizare colectivă prin vaccinare