Ludovic Orban: Pentru PNL nu există o altă soluție politică de guvernare decât actuala coaliție. USR-PLUS să desemneze un ministru care să gestioneze cu responsabilitate domeniul sănătății (VIDEO)

Ludovic Orban: Pentru PNL nu există o altă soluție politică de guvernare decât actuala coaliție. USR-PLUS să desemneze un ministru care să gestioneze cu responsabilitate domeniul sănătății (VIDEO)

Liderul PNL, Ludovic Orban, spune că din punctul de vedere al liberalilor coaliția de guvernare trebuie să meargă mai departe, iar cei de la USR PLUS trebuie să desemneze o altă persoană pentru a prelua portofoliul Sănătății, în locul lui Vlad Voiculescu.

Ludovic Orban spune că PNL susține continuarea în actuala formulă a coaliției de guvernare

”Am luat act de decizia domnului prim-ministru de a elibera din funcție ministrul Sănătății. Așa cum am declarat și luni după ședința coaliției, este nu doar dreptul, ci și obligația constituțională a premierului de a veghea la buna funcționare a Guvernului și de a interveni atunci când este necesar pentru a asigura buna guvernare, chiar și prin schimbarea unui ministru.

Pentru PNL nu există o altă soluție politică de guvernare decât actuala coaliție și din punctul nostru de vedere, această decizie a premierului este una care nu are nicio legătură cu decizia noastră politică fermă de a menține actuala coaliție. (…) La Ministerul Sănătății tot USR-PLUS să desemneze un ministru care să gestioneze cu responsabilitate domeniul.

În ceea ce ne privește pe noi, îl susținem în acest demers pe domnul prim-ministru și considerăm că este mai importantă pentru România buna guvernare decât persoana unui ministru. Atunci când este necesară schimbarea unui ministru pentru a asigura buna guvernare, premierul are deplina capacitate de a propune astfel de decizii”, a spus Ludovic Orban.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

”Decizia a fost luată astăzi. Luni am avut ședința coaliției. În urma ședinței, s-a încercat să se ajungă la o înțelegere și a venit picătura care a umplut paharul… Totuși, nu poți să emiți un ordin privitor la restricții, la carantinarea localităților, fără să consulți premierul, nu mai vorbesc de Institutul Național de Sănătate Publică, specialiștii din cadrul comisiei anti-COVID. Să nu spună nimeni că ordinul semnat de doamna secretar de stat a fost emis și publicat fără știința ministrului”, a mai spus Ludovic Orban.

Vlad Voiculescuși Andreea Moldovan au fost demiși, miercuri, din funcțiile deținute în cadrul Ministerului Sănătății. Decretul de revocare din funcție a lui Voiculescu a fost semnat deja de președintele Klaus Iohannis, iar decizia de eliberare din funcția de secretar de stat aAndreei Moldovan a fost publicată în Monitorul Oficial.

Ultima oră
21:16 - Un bărbat de 45 de ani a fost rănit grav de un urs la Comarnic
20:55 - Poliţia Română anunță că are circa 3.000 de dispozitive cu care poate verifica certificatele verzi
20:31 - Înregistrări din ședința în care echipa lui Dan Barna pregătește strategia pentru turul 2 cu Dacian Cioloș: „E caft pe bune” / „O să facem un call center cu vedete”
20:16 - Administrația Prezidențială a anunțat oficial faptul că Klaus Iohannis va participa, sâmbătă, la Congresul PNL
20:10 - Dan Motreanu: Nu candidez pentru nicio funcție la Congresul PNL / Ce înseamnă „echipa câștigătoare”? Pe cine au învins? / Ar fi o pată mare pe obrazul PNL și al președintelui Iohannis să fie aleși oameni controversați
19:44 - China anunță noi măsuri împotriva criptomonedelor: Au fost blocate toate tranzacțiile
19:42 - Certificatul verde, un adevărat imbold pentru vaccinare. Măsura a fost adoptată cu întârziere de Guvernul Cîțu, într-un moment în care campania aproape înțepenise
19:10 - Raed Arafat confirmă: Intrarea la restaurantele din interiorul mall-urilor se va face tot cu certificatul verde
19:05 - Aproape 20.000 de persoane vaccinate în ultimele 24 de ore, dintre care 17.000 cu prima doză. Mai bine de 5,3 milioane de persoane vaccinate cu schemă completă de la debutul campaniei
18:42 - Cristian Diaconescu: Nimeni astăzi în Europa nu crede că moștenirea Merkel va fi contrazisă de stânga sau de dreapta / Angela Merkel și Donald Tusk înțeleg mai bine România decât mulți alții de pe continent (VIDEO)