Ludovic Orban: PNL a câștigat alegerile parțiale. Am obținut 15 primării, din care 5 conduse până acum de social-democrați (VIDEO)

Ludovic Orban: PNL a câștigat alegerile parțiale. Am obținut 15 primării, din care 5 conduse până acum de social-democrați (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / George Călin

Ludovic Orban, președintele PNL, a declarat, luni, că liberalii au fost cei care au câștigat alegerile parțiale de duminică. Acesta a precizat că este pentru prima dată când scrutinul e câștigat în Cojasca de PNL și că liberalii au obținut și 5 primării conduse până acum de PSD.

Ludovic Orban, despre rezultatul alegerilor parțiale

„Unii au proclamat în mod fals victoria în alegerile locale. Conform datelor AEP și numărătorii paralele efectuate de PNL, PNL a câștigat alegerile de duminică. Peste 35.000 de voturi au fost, comparativ cu aproximativ 34.500 luate de PSD.

Despre numărul de primari: PNL a câștigat 15 primării. Am câștigat alegerile la Consiliul Local Cojasca.

PSD a deținut primăriile în 22 de localități din cele în care s-au făcut alegeri și avea majoritate în CL Cojasca. În urma alegerilor, PNL a reușit să câștige alegerile pentru CL Cojasca cu o diferență clară, lucru care e o premieră în utimii 31 de ani. Practic, e prima dată când PNL câștigă acolo alegerile.

Am câștigat alegerile pentru primari în alte 5 localități unde înainte erau primari PSD. Vă dau exemplu Braniștea, din județul Dâmbovița.

Am câștiga pentru prima dată în ultimii 31 de ani alegerile din Vicovu de Sus, după o dominație de tip Lukașenko a unui primar PSD care a stat 24 de ani și dacă mai puneți cei 4 ani în care a fost viceprimar…

Ca procent, PNL a obținut 40,5%, iar PSD a obținut 39%”, a declarat Ludovic Orban.

Ludovic Orban: PNL a câștigat alegerile parțiale. Am obținut 15 primării, din care 5 conduse până acum de social-democrați

Urmăriți B1TV.ro și pe