Ludovic Orban: Am început negocierile pentru o moțiune de cenzură / E posibil să avem anticipate după alegerile prezidențiale

Ludovic Orban: Am început negocierile pentru o moțiune de cenzură / E posibil să avem anticipate după alegerile prezidențiale
Foto: Facebook/ Ludovic Orban

Ludovic Orban, președintele PNL, a declarat că partidul pe care îl conduce a început deja negocierile pentru depunerea unei moțiuni de cenzură până la sfârșitul actualei sesiuni parlamentare. Liberalul a mai spus, pentru HotNews, că procedura alegerilor anticipate este una mult mai complicată și e posibil ca acestea să aibă loc abia după alegerile prezidențiale.

”Cred că la aceste alegeri românii au decis că nu acceptă să fie conduși de oameni corupți, care să poată scăpa prin aministie și grațiere, că nu mai acceptă călcarea în picioare a sistemului de justiție prin ordonanțele de urgență și că nu mai vrea actuala guvernare. Există o stare de revoltă față de tot ce a făcut actuala putere. Am luat decizia de a depune moțiune de cenzură până la sfârștiul sesiunii parlamentare. Inclusiv eu mă voi implica în negocierile pentru moțiune, nu le pot oferi decât ocazia de a-și salva onoarea, de a scăpa de complicitate. Vom folosi toate argumentele legale, firești pe care le putem folosi într-o astfel de negociere. Noi suntem pregătiți să ne asumăm guvernarea”, a declarat Ludovic Orban, pentru HotNews.

Acesta a explicat și de ce e mai complicat să ajungem la alegeri anticipate: ”Nu se pot organiza în ultimele șase luni ale mandatului președintelui. Când va fi posibil vom susține alegeri anticipate. E posibil să avem după alegerile prezidențiale. Procedura presupune căderea unui guvern și eșecul a două propuneri de premier într-o perioadă de 60 de zile. E o procedură complexă. A mai fost o situația în 2009 când am trecut o moțiune de cenzură și nu au trecut propunerile de premier”.