Ludovic Orban: Răspunderea politică pentru menținerea în funcție a lui Vlad Voiculescu este a partidului care îl susține. Privim îngrijorați modul în care este gestionat Ministerul Sănătății (VIDEO)

Ludovic Orban: Răspunderea politică pentru menținerea în funcție a lui Vlad Voiculescu este a partidului care îl susține. Privim îngrijorați modul în care este gestionat Ministerul Sănătății (VIDEO)

Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat luni că liberalii privesc cu extrem de multă îngrijorare modul în care Vlad Voiculescu gestionează activitatea de la Ministerul Sănătății, iar responsabilitatea politică pentru menținerea lui în funcție îi aparție formațiunii care îl susține.

Ludovic Orban:Privim extrem de îngrijorați modul în care este gestionat Ministerul Sănătății

”Le-am spus foarte clar că răspunderea politică exclusivă pentru menținerea în funcție a lui Vlad Voiculescu aparține partidului care îl susține. Privim extrem de îngrijorați modul în care este gestionat Ministerul Sănătății. Ministerul Sănătății este unul dintre cele mai încercate ministere în condiții de pandemie și în condițiile în care ne confruntăm cu al treilea val. Exigența noastră față de felul în care este gestionat Ministerul Sănătății este maximă”, a spus Ludovic Orban, la finalul ședinței coaliției.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Orban:Cred că fiecare dintre formațiunile politice din coaliție trebuie să aibă propria evaluare a activității miniștrilor

Totodată, șeful PNL a insistat asupra faptului că premierul este cel care poate propune schimbarea unui ministru, atunci când consideră că acest lucru este necesar, indiferent din ce partid face parte respectivul ministru.

”De asemenea, noi susținem foarte clar dreptul premierului ca atunci când consideră că un ministru afectează buna funcționare a Guvernului, nu-și îndeplinește atribuțiile și nu pune în practică programul de guvernare și generează situații care pot pune în pericol buna funcționare a Guvernului, premierul are dreptul constituțional de a propune schimbarea ministrului respectiv.

Cred că fiecare dintre formațiunile politice din coaliție trebuie să aibă propria evaluare a activității miniștrilor și atunci când un ministru nu-și face treaba, partidul care l-a propus să fie acela care solicită schimbarea. Cred că este extrem de importantă funcționarea în condiții de performanță și într-o evaluare pe bază de rezultate a tuturor miniștrilor care compun cabinetul și premierul are dreptul, atunci când are suficiente argumente, conform prevederilor constituționale, să propună schimbarea unui ministru, indiferent din ce partid este”, a mai spus Ludovic Orban.

Ce spune Ludovic Orban despre o posibilă rupere a coaliției dacă Vlad Voiculescu ar fi demis

Întrebat dacă are să-i reproșeze ceva ministrului Vlad Voiculescu pentru felul în care a condus până acum Ministerul Sănătății, Ludovic Orban a răspuns: ”Cu siguranță, ce am avut de spus am spus în cadrul reuniunii coaliției. Cu siguranță, este unul dintre ministerele în care au apărut foarte multe probleme și în care este nevoie de o analiză extrem de obiectivă și de exigentă asupra modului în care a funcționat Ministerul Sănătății, iar în cazul în care nu se constată o îmbunătățire semnificativă a activității, se poate ajunge, inclusiv, la schimbarea ministrului”.

De asemenea, întrebat dacă schimbarea lui Vlad Voiculescu poate duce la ruperea coaliției de guvernare, Ludovic Orban a spus: „Din punctul meu de vedere, nu”.

La rândul său, vicepremierulDan Barna, lider al USR, a declarat, luni,că nu s-a pus problema caVlad Voiculescusă plece de la conducerea Ministerului Sănătății. ”Coaliția merge mai departe”, a dat asigurăriDan Barna.