Ludovic Orban: România va beneficia în următorii cel puțin șapte ani, dacă nu și mai mult, de oportunități pe care nu le-a mai avut în ultima perioadă

Ludovic Orban: România va beneficia în următorii cel puțin șapte ani, dacă nu și mai mult, de oportunități pe care nu le-a mai avut în ultima perioadă
Foto: Inqum Photos / George Călin

Prim-ministrul Ludovic Orban susține că „România este o țară din ce în ce mai atractivă pentru partenerii internaționali”. În al doilea rând, spune el, țara noastră „va beneficia de finanțare cum nu a beneficiat în istoria sa”.

România va beneficia în următorii cel puţin şapte ani, dacă nu şi mai mult, de oportunităţi pe care nu le-a mai avut în ultima perioadă, susține premierul

„Din fericire, România va beneficia în următorii cel puţin şapte ani, dacă nu şi mai mult, de oportunităţi pe care nu le-a mai avut în ultima perioadă. În primul rând, România este o ţară din ce în ce mai atractivă pentru partenerii ei economici internaţionali. În al doilea rând, România va beneficia de finanţare cum nu a beneficiat în istoria sa. Finanţări externe importante, fie din bugetul Uniunii Europene 2021-2027, fie din facilitatea de rezilienţă şi recuperare decisă la nivel european, fie din alte programe (…) care beneficiază de finanţare de la bugetul Uniunii Europene”, a declarat Ludovic Orban vineri, la Drobeta Turnu-Severin, potrivit Agerpres.

Premierul susține că „următorii ani vor fi decisivi pentru dezvoltarea economică a României. Noi am luat decizia fermă de a pregăti cu minuţiozitate fiecare program, fiecare domeniu de activitate, fiecare proiect, astfel încât în momentul în care banii vor fi accesibili, noi să fim pregătiţi să-i utilizăm cât mai repede, cât mai eficient şi cu cât mai multe efecte benefice pentru viaţa de zi cu zi a românilor şi pentru dezvoltarea economică a României”.

Cu această ocazie, prim-ministrul a reiterat căprogramul de investiţii şi relansare economică vizează dezvoltarea infrastructurii de transport, infrastructurii energetice, comunicaţiilor, infrastructurii de sănătate, infrastructurii educaţionale, care să pună bazele unei modernizări rapide a României.

Premierul Ludovic Orban a participat, vineri, la prezentarea proiectului noii termocentrale Romgaz-GSP Power din satul Halânga, comuna Izvoru Bârzii, în apropiere de Drobeta Turnu Severin.

Doar 35% din populația României e conectată la rețeaua de gaz, a precizat Ludovic Orban

Tot vineri, când a participat laprezentarea proiectului „Conducta de transportgazenaturale pe direcţia Prunişor-Orşova-Băile Herculane-Jupa”, premierul a precizat că doar35% din populaţie este conectată la reţeaua de gaze

„Doar 35% din populaţia României este conectată la reţeaua de gaz. România are gaz şi aproape nu mai avem petrochimie, pentru că lăcustele pesediste au devalizat toată industria petrochimică, care stătea la bază. Ori, se ştie că gazul îl exploatezi cel mai eficient în petrochimie, nu când îl arzi direct. Deci, noi trebuie să utilizăm această resursă în mod inteligent. În primul rând, să conectăm la reţeaua de gaz natural cât mai multe gospodării. Programul nostru, care e lansat de acum doi ani de zile, ‘gazul românesc în casele românilor’, e un program pe care îl susţinem”, a afirmat Orban.

Nu numai în ceea ce privește racordarea la gaze stăm prost. Spre exemplu, România este singura ţară din UE unde peste un sfert din populaţie aretoaleta în curte.