Manțog și Vulpe, condamnați la închisoare cu suspendare pentru fals în declarații

Manțog și Vulpe, condamnați la închisoare cu suspendare pentru fals în declarații
Foto: ziare.com

Fostul director al Complexului Energetic Turceni Ionel Manțog şi fostul director general al SNLO Ion Vulpe au fost condamnaţi, luni, de Tribunalul Sibiu, la un an şi opt luni de închisoare cu suspendare, pentru fals în declaraţii, dar sentinţa poate fi atacată cu apel. Potrivit Tribunalului Sibiu, încadrarea juridică a faptelor comise de cei doi a fost schimbată în timpul procesului, din fapte de corupţie în fals, uz de fals, abuz în serviciu, infracţiuni prevăzute de Codul Penal.

Manțog și Vulpe au fost condamnaţi în acest caz., judecătorii dispunând confiscarea a peste 280.000 de le de la cei doi inculpați.

„În această cauză au fost dispuse confiscări speciale. Este vorba despre sume de bani pentru care Societatea Naţională a Lignitului Oltenia (SNLO) nu s-a constituit parte civilă şi care urmează a fi confiscate de la cei doi”, a declarat judecătorul Laura Popa.

„Urmare a schimbării încadrărilor juridice din infracţiuni prevăzute de Legea nr. 78/2000 privind sancţionarea faptelor de corupţie, în infracţiuni de fals, uz de fals, abuz în serviciu prevăzute de Codul Penal, instanţa a dispus, în ceea ce-l priveşte pe inculpatul Manțog Ionel, condamnarea la o pedeapsă de un an şi opt luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de fals în declaraţii şi l-a achitat pentru două infracţiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată şi trei infracţiuni de fals în declaraţii”, se arată într-un comunicat de presă transmis, luni, de Tribunalul Sibiu.

Ion Vulpe a fost condamnat la un an şi opt luni de închisoare cu suspendare pentru fals în declaraţii, dar a fost achitat pentru luare de mită.

Hotărârea Tribunalului Sibiu nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel, la Curtea de Apel Alba Iulia.