Marcel Ciolacu: Angajamentul Chișinăului în implementarea reformelor și combaterea corupției reprezintă cheia primirii Republicii Moldova în familia europeană (VIDEO)

Marcel Ciolacu: Angajamentul Chișinăului în implementarea reformelor și combaterea corupției reprezintă cheia primirii Republicii Moldova în familia europeană (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / George Călin

Angajamentul Chișinăului în implementarea reformelor și combaterea corupției reprezintă cheia primirii Republicii Moldova în familia europeană, a declarat Marcel Ciolacu, lider al PSD și președinte al Camerei Deputaților, joi, The Parliamentary Intelligence-Security Forum.

Ce a spus Marcel Ciolacu (PSD) despre Summitul NATO de la Madrid și sprijinul pentru Republica Moldova și ceilalți parteneri vulnerabili

Liderul social-democraților a vorbit despre deciziile istorice care au fost luate la Summitul NATO de la Madrid și a anunțat că Parlamentul României va parcurge cu celeritate tot ce ține de procesul de ratificare a protocoalelor de aderare la NATO pentru Finlanda și Suedia.

„De asemenea, trebuie să remarc anunțurile făcute de Statele Unite și Franța privind creșterea prezenței militare în România. Suntem recunoscători aliaților noștri pentru această nouă confirmare a importanței parteneriatelor strategice pe care le avem cu Statele Unite și Franța. Prin reacțiile pe care le-am avut după declanșarea agresiunii Rusiei, România a reconfirmat rolul său de aliat de încredere pe Flancul Estic al NATO, dar și statutul de partener strategic al Statelor Unite și, în același timp, de stat membru al Uniunii Europene matur și responsabil, implicat activ la Marea Neagră”, a continuat Marcel Ciolacu.

Oficialul a vorbit și despre sprijinul pentru Republica Moldova și ceilalți parteneri vulnerabili.

„Subliniez, totodată, importanța consolidării sprijinului pentru partenerii vulnerabili, precum Republica Moldova, alături de Georgia și Ucraina, în vederea creșterii rezilienței acestora, prin adoptarea unor pachete consistente de sprijin. În pofida riscurilor de destabilizare la adresa statului, angajamentul Chișinăului în implementarea reformelor și combaterea corupției reprezintă cheia primirii Republicii Moldova în familia europeană”, a adăugat președintele PSD.

În opinia sa, formatele de cooperare regională pe care le-a propus și dezvoltat România și-au dovedit eficiența.

„Nu în ultimul rând, formatele de cooperare regională pe care le-a propus și dezvoltat România, cum ar fi București 9 și Inițiativa celor Trei Mări, și-au dovedit eficiența, contribuind la creșterea coeziunii regionale la un răspuns comun mai ferm în fața provocărilor menționate și, în același timp, generând dezvoltare și favorizând creșterea prosperității”, a continuat Marcel Ciolacu.

Urmăriți B1TV.ro și pe