Marcel Ciolacu: Dacă trece moțiunea depusă de USR PLUS și AUR, Florin Cîțu va sesiza din nou CCR și va reveni prim-ministru. Cei care au depus-o trebuie să o retragă (VIDEO)

Marcel Ciolacu: Dacă trece moțiunea depusă de USR PLUS și AUR, Florin Cîțu va sesiza din nou CCR și va reveni prim-ministru. Cei care au depus-o trebuie să o retragă (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / George Călin

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a explicat de ce au ales social-democrații să depună propria moțiune de cenzură, context în care a declarat că premierul Florin Cîțu ar ieși „câștigător” dacă USR PLUS și AUR aleg „să forțeze” parcursul moțiunii lor în Parlament.

Declarația liderului PSD vine în contextul în care surse din CCR au declarat pentru News.ro că judecătorii Curții ar fi admis sesizarea premierului Florin Cîțu și ar fi constatat că există într-adevăr un conflict juridic de natură constituțională Guvern-Parlament pe tema moțiunii de cenzură pe care au depus-o USR PLUS și AUR. Totuși, potrivit acelorași surse, moțiunea își va urma cursul în Legislativ.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Marcel Ciolacu: USR PLUS și AUR ar trebui să redepună moțiunea ținând cont de decizia CCR

„La fel ca toți românii, am văzut cum șeful statului împreună cu premierul și cu al treilea om în stat au participat la un congres politic cu 5.000 de lideri locali, încălcând toate normele sanitare și sfidând toți românii. Mai mult, toate instituțiile statului, Direcția de sănătate publică, Poliția națională, Poliția Locală s-au aliniat pentru a proteja această infracțiune și nu s-au aliat pentru protejarea sănătății și siguranței românilor. Congresul Partidului Național Liberal a împărțit cetățenii României în două categorii, PNL-iștii, care pot face orice, și restul cetățenilor, care sunt obligați să respecte orice decizie, chiar și cele legale luate de PNL-iști”, a declarat Marcel Ciolacu, marți, la sediul PSD.

Referitor la faptul că, potrivit surselor din CCR, moțiunea USR PLUS și AUR ar trebui să își urmeze cursul în Parlament, președintele PSD a declarat: „Haideți să vedem care sunt atribuțiile Curții Constituționale. Curtea Constituțională nu legiferează. Acest lucru este atributul Parlamentului României. Dacă moțiunea își continuă parcursul, atunci, chiar dacă trece moțiunea, primul-ministru poate să sesizeze din nou Curtea că a trecut o moțiune neconstituțională și domnul Cîțu va reveni din nou prim-ministru fiindcă Curtea nu poate să ia altă decizie decât pe cea pe care a luat-o astăzi. Este logic ce s-a întâmplat și este corect ceea ce au decis cei de la Curtea Constituțională, ei neputând legifera și neputând impune Parlamentului să modifice ceva”.

„Cei care au depus moțiunea ar trebui să își retragă această moțiune care a creat un conflict instituțional, să redepună moțiunea ținând cont de ce a decis Curtea și atunci intră în procedură legală. Dacă se forțează să se meargă în continuare cu această moțiune a alianței USR-AUR, atunci câștigătorul este domnul prim-ministru Cîțu pentru că va reveni în urma unei decizii deja luate de Curtea Constituțională, pe care o invocă cât se poate de sigur”, a adăugat Marcel Ciolacu.

Ultima oră
23:58 - Guvernul se va reuni luni pentru a remedia situația școlilor private. Dan Vîlceanu: Se mai întâmplă asemenea lucruri. E fost o eroare, pur și simplu
23:43 - Gabriela Firea: PNL a pierdut alegerile, dar pune condiții. Noi nu suntem umbrela lor / Nu e adevărat că eu, Grindeanu și Tudose împingem PSD la guvernare (VIDEO)
23:21 - Anca Dragu: Întâlnirea de luni Ciucă – Cioloș nu e una de negociere. PNL şi PSD împing spre un cabinet minoritar. USR nu susține un astfel de guvern
22:52 - Loteria de Vaccinare, a patra extragere săptămânală. Care e numărul câștigător al marelui premiu de 100.000 de lei
22:35 - CSM: Noile restricţii anti-COVID nu se aplică instanţelor şi parchetelor
22:24 - Florin Roman (PNL): Am refuzat o eventuală intrare în Guvern acum a PSD / Sper ca la USR să nu găsim oameni care ne înjură toată ziua pe noi și pe președintele Iohannis sau care ne acuză că ne-am luat cu X sau cu Y (VIDEO)
21:54 - Accesul în sediile ANAF se va face doar cu certificat verde COVID, începând de luni
21:40 - Cristian Diaconescu (PMP), despre criza politică: Partidele stau cu ochii pe sondaje și sunt mai specialiste în ce trebuie să facă ceilalți (VIDEO)
21:17 - Protest în Capitală. Oamenii manifestează împotriva restricțiilor și vaccinării (VIDEO)
20:56 - Valeriu Gheorghiţă: Rata de acoperire vaccinală e de 40% la populaţia adultă. Până la sfârşitul anului, sperăm să atingem pragul de imunizare colectivă prin vaccinare