Marcel Ciolacu, depre scandalul care vizează aplicarea Măsurii 3 – granturi de investiţii pentru IMM-uri: „Firmele româneşti vor continua să dea faliment pe bandă rulantă”

Marcel Ciolacu, depre scandalul care vizează aplicarea Măsurii 3 – granturi de investiţii pentru IMM-uri: Firmele româneşti vor continua să dea faliment pe bandă rulantă
Foto: Inquam Photos / George Călin

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a transmis un mesaj pe Facebook, după scandalul care vizeazăaplicarea Măsurii 3 – granturi de investiţii pentru IMM-uri. Marcel Ciolacususţine că firmele româneşti vor continua „să dea faliment pe bandă rulantă”, în timp ce în Guvern premierul Florin Cîţu „îi dă în cap” ministrului Economiei cu „bâta” Corpului de control.

Marcel Ciolacu, reacție la scandalul privind granturile pentru IMM-uri

„Atunci când măsluiesc fără jenă cele mai simple programe de ajutor pentru IMM-uri, ce pretenţii poţi avea de la acest Guvern că va putea convinge Comisia Europeană că este capabil să atragă cele 30 de miliarde de euro prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă?! Zero credibilitate! Banii europeni, atât de necesari României, nu vor fi daţi pe mâna acestor amatori. Pentru că nu sunt în stare să facă un plan clar şi coerent! Şi pentru că au demonstrat deja că pe orice pun mâna fie distrug, fie fură! În timp ce în interiorul aceluiaşi Guvern, Cîţu de la PNL îi dă în cap lui Năsui de la USR cu bâta Corpului de control, firmele româneşti vor continua să dea faliment pe bandă rulantă. Iar, pe sub masă, prietenii lor îşi vor lua în continuare apartamente pe banii tuturor românilor”, a scris Ciolacu, pe Facebook.

Prim-ministrul a anunţat, vineri, că a dispus o investigaţie din partea Corpului său de control pe modul de aplicare a Măsurii 3 – granturi de investiţii pentru IMM-uri, subliniind că vrea ca banii să ajungă la firmele care au „cea mai mare nevoie”.

Corpul de control al prim-ministrului, trimis laMinisterul Economiei

Premierul Florin Cîțu a anunțat, vineri, că a solicitat Corpului de Control să facă o investigație laMinisterul Economieiîn legătură cu Măsura 3 (granturi pentru IMM-uri). Într-o postare pe Facebook, șeful Guvernului a precizat că vrea să se asigure că banii din acest program ajung la firmele care au, într-adevăr, nevoie de fonduri.În acest caz există suspiciuni de fraudă cu peste 500 de milioane de euro, bani europeni, destinați IMM-urilor. Asta în condițiile în care, potrivitPS News, dintre cele 531 de proiecte aprobate spre finanțare, 353 au fost depuse în ultimele două zile ale perioadei de înscriere pentru regiunea Bucureşti-Ilfov.

”După o discuție cu ministrul Economiei, despre Măsura 3 (granturi pentru IMM-uri), am decis că este imperios să se facă o investigație de cătreCorpul de Controlal Prim-Ministrului. Vreau să mă asigur că acești bani ajung la firmele care au cea mai mare nevoie, în funcție de criteriile obiective prestabilite. În mandatul meu, banul public este folosit eficient și transparent”, a scris Florin Cîțu pe Facebook.

Ultima oră
23:45 - SPD, peste CDU la alegerile federale din Germania. Fără Angela Merkel, conservatorii germani par să se îndrepte spre cel mai slab rezultat din ultimii 72 de ani
23:36 - Șeful celei mai vechi firme de recrutare a stârnit discuții aprinse în online. Ce sondaj a făcut pe LinkedIn: „Femeile care vor să facă sex să-și pună un cerculeț verde pe rever, să fie vizibil de la distanță”
23:11 - Carmen Negoiță și iubitul politician se căsătoresc! Vedeta a făcut anunțul în direct: „Mi-a dat o cutie mare cu un cadou de ziua mea…”
22:38 - Ianis Hagi câștigă sume impresionante din contractele de publicitate. Cât încasează anual fotbalistul lui Glasgow Rangers
22:16 - Val de frig în România. Directoarea ANM, detalii importante despre cum va fi vremea în zilele următoare
21:53 - Noua conducere a PNL a fost aleasă oficial. Florin Cîțu: Au fost două zile lungi, dar importante pentru viitorul partidului (VIDEO)
21:34 - Noi probleme la alegerile din USR PLUS: „Cică deja am votat… lucru neadevărat. De ce apare că am votat cu Barna când aseară nu s-a încărcat pagina?”
21:21 - Dacian Cioloș: Nu am discutat nimic cu Florin Cîțu sau cu cineva din conducerea PNL după congresul lor. USR PLUS nu se întoarce la guvernare decât în condițiile deja expuse – alt premier și calendar clar de reforme
21:09 - Andreea Marin a fost infectată cu coronavirus: „Probabil am avut una dintre cele mai ușoare forme de Covid pentru că am fost păzită de vaccin”
20:25 - Comuniștii au câștigat alegerile locale din Graz. Surpriză în orașul austriac care avea același primar de aproape două decenii