Marcel Ciolacu, despre legile siguranței naţionale: Nu au fost discutate detaliat niciodată în coaliţie / La Parlament s-a decis constituirea unei comisii speciale în care să fie analizate (VIDEO)

Marcel Ciolacu, despre legile siguranței naţionale: Nu au fost discutate detaliat niciodată în coaliţie / La Parlament s-a decis constituirea unei comisii speciale în care să fie analizate (VIDEO)

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a declarat, marți, că pachetul de legi ale siguranței naționale nu a fost discutat niciodată în coaliția de guvernare. Liderul social-democraților a dat asigurări că proiectele vor fi dezbătute în Parlament, fiind deja luată hotărârea de a se constitui o comisie specială în acest sens.

Ce spune Ciolacu despre proiectele de legi privind siguranța națională

„Există nişte acte normative, propuneri care vor veni din partea Guvernului. Nu sunt iniţiative semnate de parlamentari. E normal că aceste proiecte au intrat, unele, în circuitul de avizare interministerial, așa e procedura, Guvernul poate să vină cu aceste legi după ce îşi iau toate avizele.

Eu am anunţat, ca preşedinte al Camerei Deputaţilor, că nu vor fi discutate decât după ce vor veni toate legile. Sigur e că vor exista dezbateri”, a declarat Marcel Ciolacu.

Întrebat cine a venit cu aceste proiecte de legi, acesta a răspuns că probabil fiecare instituție în parte. El a insistat că acestea „nu au fost discutate detaliat niciodată în coaliţia de guvernare”.

Ciolacu, despre mandatele directorilor de servicii

Președintele PSD a confirmat apoi informațiile apărute inițial pe surse conform cărora vrea limitarea mandtelor directorilor de servicii.

„Am avut această intervenţie în coaliţie şi am spus că eu, şi am văzut că şi colegii mei sunt de acord, ca mandatele directorilor acestor serviccii să fie limitate la două mandate”, a precizat Ciolacu.

Amintim că G4Media a publicat recent proiectele de legi ale siguranței naționale, în varianta instituțiilor vizate. Acestea au stârnit ample dezbateri și controverse. Tot marți a avut o reacție pe subiect și președintele Klaus Iohannis. Șeful statului a dat asigurări că „nu își dorește nimeni o restaurație a vechii Securități sau o încălcare a drepturilor cetățenești”.

Urmăriți B1TV.ro și pe