Marcel Ciolacu, despre o eventuală retragere a sprijinului pentru liderul sindical din STB: „Cred că mai există o posibilitate – pleacă acasă Nicuşor Dan” (VIDEO)

Marcel Ciolacu, despre o eventuală retragere a sprijinului pentru liderul sindical din STB: „Cred că mai există o posibilitate - pleacă acasă Nicuşor Dan” (VIDEO)

Marcel Ciolacu, președintele PSD, consideră că plecarea lui Nicușor Dan de la Primăria Generală a Capitalei ar fi o soluție penrru detenționarea situației legate de greva STB.

Tribunalul București a stabilit vineri, a doua oară, că greva de la STB este ilegală. Instanța a dispus reluarea imediată a activității. Nicușor Dan a acuzat că totul e orchestrat de liderul de sindicat Vasile Petrariu, care e și consilier general PSD. În acest context, Nicușor Dan a cerut PSD să clarifice dacă îl susţine sau îşi retrage sprijinul faţă de Petrariu.

Grevă ilegală la STB. Marcel Ciolacu, replică pentru Nicușor Dan

„Am înţeles că întrebarea a fost ”fie îl susţine, fie îşi retrage”. Cred că mai există o posibilitate: fie pleacă acasă Nicuşor Dan””, a declarat, vineri, Marcel Ciolacu.

Reacția vine după ce Nicușor Dan ceruse PSD să se pronunțe în legătură cu greva ilegală de la STB, dat fiind că ea e inițiată de un consilier general PSD: „Cer PSD să se pronunţe, că avem o grevă care paralizează Bucureştiul, organizată de un consilier general PSD. Fie susţine această manifestaţie, fie retrage sprijinul politic domnului Petrariu, care a organizat greva”.

Nicușor Dan, discuții cu reprezentanți ai STB

Vineri, Nicușor Dan a avut o discuție cu șefii de depouri și autobaze din STB.

„Ce este absurd este că aceste chestiuni concrete pe care oamenii și le doresc nu fac parte din lista de revendicări cu care sindicatul s-a dus la discuția de alaltăieri cu Consiliul de Administrație al STB”, a declarat Primarul General.

Acesta a punctat că va urma o nouă discuție, de data aceasta cu oamenii care chiar îi reprezintă pe angajații STB: „Am transmis prin intermediul șefilor de autobaze și depou invitația pentru ca fiecare din colectivele de oameni din aceste autobaze și depouri să își desemneze un reprezentant, fie el membru de sindicat, fie nu, dar care să aibă mandat din partea oamenilor din autobaze-depouri, pe care îi aștept azi la ora 18 la o discuție aici, în Primărie”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:47 - Cristian Diaconescu: Trebuie să mai existe pe verticala de decizie la Moscova persoane cu care să se poată dialoga. S-a creat mentalul că totul se închide la Putin, dar e o autocrație cu un establishment politic uriaș (VIDEO)
23:29 - Liderul PSD, Marcel Ciolacu, despre performanțele economiei României la nivel european: „Guvernul va trebui să vină cu un nou pachet pentru a echilibra lucrurile”
23:28 - Ministerul de Externe ucrainean despre ignoranța Kremlinului: „Rusia a ales război, nu negocieri”
23:10 - Româncele și-au aflat adversarele din primul tur de la Roland Garros. Pe cine vor înfrunta Simona Halep și celelalte „tricolore” de pe tabloul principal de la Paris
23:02 - Fiona Hill, fosta consilieră a președintelui Trump: „Putin va găsi o modalitate de a-și îndeplini în continuare obiectivele din război/ El trăiește într-o bulă”
22:50 - Adela Popescu a dezvăluit care a fost cel mai stânjenitor moment din viața ei: „Mi-a făcut bine ca am rezistat cu brio”
22:42 - Momente controversate și la finala Cupei. Suporterii lui Sepsi Sfântu Gheorghe s-au întors cu spatele la intonarea imnului României, iar apoi au scandat „Ungaria, Ungaria” (FOTO)
22:25 - Sepsi Sfântu Gheorghe a câștigat în premieră Cupa României. Victorie la pas în finala cu FC Voluntari
22:25 - Tatăl premierului britanic Boris Johnson a obţinut cetăţenia franceză: „Voi fi întotdeauna european”
21:55 - Senatul SUA a aprobat 40 de miliarde de dolari sub formă de ajutor pentru Ucraina. Joe Biden a salutat votul legiuitorilor americani / Reacția Kievului: „Ne îndreptăm către victorie strategic și cu încredere”