Marcel Ciolacu e de părere că o familie poate trăi decent cu minim 3.000 de lei pe lună

Marcel Ciolacu e de părere că o familie poate trăi decent cu minim 3.000 de lei pe lună
Liderul PSD Marcel Ciolacu e de părere că o familie poate trăi decent cu 3.000 de lei pe lună. Foto: Inqum Photos / Octav Ganea

Marcel Ciolacu, președintele PSD, consideră că o familie în România poate trăi decent cu 3.000 de lei pe lună.

Întrebat, la Antena 3, care ar fi suma necesară ca un român să poată trăi decent, liderul social-democraților a răspuns: „Cred că o familie ar trebui să aibă un venit împreună peste 3.000 de lei, în acest moment. Minim. Ce e cel mai grav e că noi suntem penultimul stat la riscul de sărăcie”.

Ciolacu, despre măsurile sociale luate de Guvern

Tot joi, Marcel Ciolacu a prezentat bilanțul după șase luni de guvernare PSD – PNL – UDMR.

Acesta a susținut că social-democrații au decis să intre la guvernare deoarece „situaţia ţării devenise dramatică”.

Ciolacu a mai spus că PSD a propus trei pachete de măsuri sociale şi economice, iar acum peste 12 milioane de români beneficiază de ele: „Dacă PSD nu era la guvernare, aceste măsuri nu existau. PSD a conceput şi impus pachetul social, care cuprinde majorarea alocaţiilor, pensiilor şi salariilor”.

Ciolacu: E pentru prima dată când statul strânge cureaua, nu românii

Marți, președintele PSD a declarat că măsurile luate de Guvern până acum au avut efect. Acesta a mai precizat că noile decizii sunt necesare și că acum, pentru prima dată „statul strânge cureaua, și nu românii”.

„În șase luni vedem un guvern și o coaliție care au luat măsuri. Sigur că lucrurile sunt într-o dinamică, dar dacă vă uitați la cea mai mare creștere economică din Europa, vom observa că măsurile au avut o eficiență”, a mai spus social-democratul.

Urmăriți B1TV.ro și pe