Marcel Ciolacu: E pentru prima dată când statul strânge cureaua, nu românii (VIDEO)

Marcel Ciolacu: E pentru prima dată când statul strânge cureaua, nu românii (VIDEO)
Marcel Ciolacu nu este de acord cu Klaus Iohannis legat de scumpirile cauzate de inflaţie: „Este şi Putin unul dintre vinovaţi, dar avem şi o vină internă în guvernările anterioare”.

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a declarat, marți, că măsurile luate de Guvern până acum au avut efect. Acesta a mai precizat că noile decizii, anunțate luni, sunt necesare și că acum, pentru prima dată „statul strânge cureaua, și nu românii”.

Ciolacu, despre măsurile sociale și economice luate de Guvern

„E un lanț de măsuri. În șase luni vedem un guvern și o coaliție care au luat măsuri. Sigur că lucrurile sunt într-o dinamică, dar dacă vă uitați la cea mai mare creștere economică din Europa, vom observa că măsurile au avut o eficiență”, a declarat Marcel Ciolacu.

Întrebat de unde se va face reducerea de 10% din cheltuielile bugetare, cum a anunțat coaliția, liderul PSD a răspuns: „Din bunuri și servicii. Eu și secretarul general al Camerei am început azi să facem această listă de unde se face economia de 10%. E prima dată când statul strânge cureaua și nu românii”.

Ciolacu, despre angajările la stat

Marcel Ciolacu a mai afirmat că propunerea privind suspendarea angajărilor la stat din 1 iulie a venit de la Ministerul Justiției.

„În timpul premierilor Orban și Cîțu s-au angajat vreo 14.000 de persoane”, a a ținut să precizeze acesta.

El a mai spus că, totuși, la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene va trebui să facă angajări pentru PNRR.

Ce spune Ciolacu despre amânare ratelor la bănci

Cât despre amânarea ratelor la bănci, una dintre măsurile anunțate luni de coaliția de guvernare, Marcel Ciolacu a precizat că a fost luată decizia politică și de acum Ministerul Finanțelor va discuta cu băncile.

„E un instrument pe care poți să-l folosești sau nu. Un împrumut pe care îl prelungești. Vedem cum va ieși Ordonanța, modul de calcul și care vor fi acordurile dintre bănci și Ministerul de Finanțe.

Sunt și companiile, și persoanele fizice. Haideți să vedem ce memorandum încheie Ministerul Finanțelor cu băncile. Noi am hotărât politic în coaliție”, a mai afirmat Ciolacu.

Urmăriți B1TV.ro și pe