Marcel Ciolacu: „Fosta guvernare de dreapta a fost dezastruoasă. Noi nu am stat pe margine să socotim cât creștem în sondaje, ci ne-am implicat să reparăm” / Despre criza energetică: „Mă bucur că UE ne dă dreptate” (VIDEO)

Marcel Ciolacu: „Fosta guvernare de dreapta a fost dezastruoasă. Noi nu am stat pe margine să socotim cât creștem în sondaje, ci ne-am implicat să reparăm” / Despre criza energetică: „Mă bucur că UE ne dă dreptate” (VIDEO)
Captură Video: PSD / Facebook

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a declarat, vineri, că partidul pe care îl conduce a dat dovadă de responsabilitate, căci a decis să vină la Palatul Victoria și să rezolve problemele lăsate de „dezastruoasa” fostă guvernare de dreapta, când ar fi putut să stea în Opoziție și să numere procentele tot mai mari din sondaje.

Cât despre criza energetică, Ciolacu a spus că, din cauza „liberalizării haotice” a pieței, au reapărut „șmecherii din energie”, dar se bucură că UE ia decizii și dă dreptate PSD în anumite privințe.

Ciolacu: Fosta guvernare de dreapta, dezastruoasă

„Eu, Marcel Ciolacu, sunt foarte mândru că sunt PSD-ist, dar înainte de a fi PSD-ist, sunt român. De aceea am venit în fața colegilor mei și le-am propus, după doi ani de guvernare de dreapta dezastruoasă – fără să jignesc pe nimeni, fără să arăt cu degetul către cineva din noua coaliție, a fost o guvernare dezastruoasă vreme de doi ani, nu neapărat pentru noi pesonal, ci pentru români și pentru această țară – nu puteam nici eu, nici colegii mei să rămânem într-o meschinărie și să săcotim cât de mult creștem în sondaje, era momentul ca cel mai mare partid din România, cu cei mai buni specialiști, cu cele mai bune soluții, să se implice în actul de guvernare și să încercăm să reparăm din lucrurile nefăcute”, a spus președintele PSD.

Ciolacu: Mă bucur că UE ne-a dat dreptate

Liderul social-democraților a vorbit apoi despre criza energetică cu care se confruntă România, dar și toată Europa: „Cea mai mare problemă pe care o avem acum în toată Europa e energia. Mă bucur că UE spune ce spunem noi de doi ani, că trebuei un fond de solidaritate, că nu toți putem trece peste această criză la fel, că e cazul să reglementăm prețul și să plafonăm prețuri, că liberalizarea pieței în România s-a făcut hastic și a creat noi șmecheri în energie. Au trecut doi ani până ce iar ni se dă dreptate”.

„Avem și un război la granițele noastre. În afară de faptul că au migrat foarte mulți – 80% au fost doamne cu copii ai lor și din familie, ai vecinilor – statul a reușit să facă față la această responsabilitate. Acum avem marea responsabilitate ca și grânele din Ucraina să tranziteze România.

Mă bucur că, indiferent de calculele noastre politice, am liuat decizia de a fi un aprtid responsabil care a pus înainte de toate România și oamenii, nu interesul de partid”, a mai declarat Marcel Ciolacu.

Urmăriți B1TV.ro și pe