Tanczos Barna, ministrul Mediului: În tot ce înseamnă consum de energie, putem să economisim 10% fără niciun efort deosebit dacă suntem un pic mai atenţi

Tanczos Barna, ministrul Mediului: În tot ce înseamnă consum de energie, putem să economisim 10% fără niciun efort deosebit dacă suntem un pic mai atenţi
Foto: Tanczos Barna / Facebook

Tanczos Barna (UDMR), ministrul Mediului, a declarat că românii vor reuși să facă economie la curent dacă vor fi un pic atenți. El a mai precizat că ministerul pe care îl conduce a luat deja măsuri pentru a reduce consumul de electricitate.

Tanczos Barna, despre reducerea consumului de energie

„În tot ce înseamnă consum – indiferent dacă vorbim de energie termică, electrică, alimente, mersul cu maşina – putem să economisim 10% fără niciun efort deosebit dacă suntem un pic mai atenţi. Sunt foarte multe lucruri la care putem renunţa. Sigur, este o asociere automată în societatea românească cu perioada de dinainte de 1989 şi este un sentiment neplăcut, este o asociere neplăcută. Dar vedem în ce situaţie este toată Europa şi cred că, în toată societatea, cu un pic de atenţie, cu siguranţă va duce la reducerea cu 5-10% a consumului”, a afirmat Tanczos Barna la Digi 24, potrivit News.ro.

Ministrul a mai susținut că multe companii, asemenea instituţiilor, pot face economie la energie fără un efort deosebit.

Tanczos Barna a mai precizat că în instituții consumă doar becurile, ”câteva frigidere” şi aerul condiţionat, iar în curând se va trece la programul de iarnă, între 8:00 şi 16:00, şi se va renunţa la aerul condiționat. Ministrul Mediului a mai spus că sediul instituţiei are deja 80% becuri economice.

Urmăriți B1TV.ro și pe