Marcel Ciolacu: Guvernează cineva România în momentul de față?

Marcel Ciolacu: Guvernează cineva România în momentul de față?
Foto: Inquam Photos / George Călin

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a reproșat Guvernului Cîțu că nici acum nu a venit în Parlament cu bugetul pe 2021. Liderul social-democraților susține că, din cauza acestei întârzieri, investiții în România nu se pot face cel puțin până în martie. Ciolacu a mai acuzat PNL că de când a ajuns la guvernare nu a realizat mai nimic și s-a lăudat cu investițiile făcute de PSD.

Marcel Ciolacu, critici la adresa Guvernului pe tema bugetului de stat pe 2021

„Guvernul nu a venit cu cea mai importantă lege care se votează anual în Parlament – Legea bugetului. Nu vedeți? Caută să vândă companiile românești, nu faci consum, ai mărit salariul minim cu 2 lei pe zi, nu ai investit. Vă dați seama ce se mărește consumul în România cu această majorare de 2 lei

Noi avem primari și președinți de Consilii Județene aleși în septembrie. Ei și-au pregătit bugetele de investiții. Ei nu pot să facă aceste investiții sau să declanșeze licitațiile, că nu a venit bugetul de stat. După ce trece bugetul de Parlament, se trimite la fiecare CJ, apoi face CJ ședința de buget, apoi trimite fila de buget la fiecare localitate din județ, care îl pune în dezbatere publică și apoi îl votează.

Pentru declanșarea de eventuale investiții în România, noi vorbim de martie încolo. Ați mai văzut investiții pornite? În afară de panglicile tăiate de Orban și Iohannis. Investiții făcute de PSD, finalizate 2% de ei și au venit și au tăiat panglica, cum e centura Bacăului. Mai știți de alte investiții?

Am mai auzit teoria că a venit Viorica Dăncilă în ianuarie. Corect, dar aleșii locali declanșaseră deja investițiile. Noi suntem la începutul unui ciclu, atât local cât și central.

Guvernează cineva România în momentul de față? E vreo hotărâre luată? Ca să poți să guvernezi local și central, în primul și în primul rând trebuie să pornești bugetul de stat”, a declarat Marce Ciolacu, luni, la TVR.

Legea bugetului de stat pe 2021 ar putea intra în Parlament la începutul lunii februarie

Pe 6 ianuarie, premierul Florin Cîțu susținea că speră ca proiectul să ajungă în Parlament pe 4 februarie.

„Am cerut o listă a proiectelor şi cele din 2020, să vedem execuţia. Aceste liste vor fi trimise către Cabinetul premierului şi MFP. Pe baza acestor liste vom face prioritizarea şi vom bugeta aceste proiecte de investiţii pe anul 2021. Am făcut o notă pentru ca proiectele să fie finanţate prin fonduri europene ca să nu mai fie pusă presiune pe bugetul de stat. Propunem ca bugetul să intre în Parlament în 4 februarie spre a fi aprobat. Până atunci vom face aceste liste”, a declarat premierul Florin Cîțu, la acea vreme.

Ultima oră
09:44 - Incident la metroul din București. Circulația garniturilor este perturbată
09:32 - Eduard Novak: Rugbiştii de la CSM Ştiinţa Baia Mare ar putea fi repatriați cu o aeronavă specială, pusă la dispoziție de autoritățile din România (VIDEO) 
08:54 - Aglomerație la Târgurile de Crăciun. Autoritățile impun primele restricții (VIDEO)
08:23 - Au început repetițiile de 1 Decembrie. Principalele artere rutiere din centrul Bucureștiului, închise
23:47 - Turiștii români aflați în vacanțe exotice în estul Africii, în afara primejdiei provocate de varianta Omicron: „Mai mult cred că se îngrijorează cei de acasă” (VIDEO)
23:18 - Ana-Maria Popescu, pentru a cincea oară cea mai bună spadasină a lumii, un record absolut: „Sunt dovada vie că visele devin realitate atunci când crezi și muncești pentru ele” (VIDEO)
22:58 - Dr. Mihai Craiu: Ce este mai greu abia vine. Vaccinarea modestă va aduce repede un nou val, cu multe decese prevenibile
22:39 - Joe Biden, informat despre situația provocată de varianta Omicron. Anthony Fauci nu exclude posibilitatea să fie deja prezentă în SUA: „E aproape invariabil să se răspândească în cele din urmă peste tot”
22:19 - O persoană accidentată la săniuș în Gorj a fost transportată la spital. Salvamont România: Prezenta un traumatism toracic / Vă îndemnăm la prudență în practicarea sporturilor montane
22:09 - Netflix, anchetată în Rusia pentru că ar fi difuzat conținut cu tematică LGBT în rândul minorilor. Compania americană riscă și o suspendare temporară