Marcel Ciolacu: Îmi pare rău că preşedintele Klaus Iohannis rămâne în agenda politică a unui singur partid – PNL

Marcel Ciolacu: Îmi pare rău că preşedintele Klaus Iohannis rămâne în agenda politică a unui singur partid - PNL
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Președintele Klaus Iohannis a susținut, miercuri, o nouă conferință de presă în care a criticat iar PSD, acuzându-l că, în ciuda tentativelor de a-și spăla imaginea, rămâne același partid toxic care nu face nimic pentru cetățeni. În replică, liderul social-democraților, Marcel Ciolacu, a declarat că ar fi fost mai bine ca Iohannis să se pronunțe în privința crizei sanitare generată de epidemia de coronavirus. Ciolacu a mai atras atenția că Iohannis, fiind președintele țării, ar trebui să fie echidistant, nu să facă jocurile PNL.

Marcel Ciolacu: Klaus Iohannis rămâneîntr-o agendă politică a unui singur partid – PNL

„La începutul discursului, preşedintele Iohannis încearcă să fie preşedintele României, dar pe urmă devine preşedintele PNL, cu toate că azi am avut iar un număr record de infectări cu coronavirus. Îmi pare rău că preşedintele rămâne în acest regim politic şi într-o agendă politică a unui singur partid – PNL”, a declarat Marcel Ciolacu.

Acesta și-a manifestat apoi speranța că Iohannis va „îmbrăca haina constituţională de preşedinte” și va fi echidistant în relația sa cu partidele.

Ciolacu a mai susținut că se aștepta ca șeful statului să facă un apel la toate formațiunile politice pentru a discuta despre cum putem ieși din criza sanitară.

„Noi am hotărât să trimitem cei mai buni specialişti din domeniul medicinei din România în Parlament pentru a duce această luptă şi legislativ. Dacă anumite probleme economice le putem îndrepta, cum ar fi împrumuturile lui Orban şi ale lui Cîţu, pe care le vom plăti cu toţii în următorii 10 ani, fără să ştim unde au fost folosiţi aceşti bani, sănătatea românilor nu poate fi înapoiată de absolut nimeni”, a mai spus Marcel Ciolacu.

Liderul social-democraților a mai anunțat că, miercuri seară, PSD a finalizat toate listele de candidați pentru Camera Deputaților și pentru Senat.

Alexandru Rafila și Adrian Streinu Cercel, pe listele PSD pentru parlamentare

Declarația sa vine în contextul în care PSD a propus pe listele de candidați la alegerile parlamentare mai mulți medici, între care Adrian Streinu Cercel, managerul Institutului ”Matei Balş” din Capitală, și Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie.

„Specialişti trebuie să fie nu numai la nivelul spitalelor, dar şi acolo unde se fac legile care se vor aplica la nivelul spitalelor. (…) Va trebui să recreionăm sistemele sanitare, inclusiv sistemul sanitar romanesc, şi de la nivelul Institutului nu pot face acest lucru, dar de la nivelul Parlamentului da şi o voi face cu tot dragul pentru români”, a declarat profesorul Adrian Streinu-Cercel.

„Pentru că noi avem niște domenii tehnice, elaborăm legislație în Parlamentul României, iar consecințele și modul aplicării acestei legislații se resimt foarte mulți ani. Atunci, pentru zona Sănătății, avem niște datorii, dacă vreți”, a explicat, la rândul său, Alexandru Rafila.

Ciolacu susținuse, în acest context, că PSD își dorește „ca Parlamentul României să beneficieze de cei mai buni specialişti în lupta cu pandemia”.