Marcel Ciolacu, întrebat despre schimbarea conducerii ANRE: Mie nu mi-a solicitat cineva acest lucru. Nu știu dacă ANRE trebuie să urmărească facturi (VIDEO)

Marcel Ciolacu, întrebat despre schimbarea conducerii ANRE: Mie nu mi-a solicitat cineva acest lucru. Nu știu dacă ANRE trebuie să urmărească facturi (VIDEO)

Marcel Ciolacu, președintele PSD, s-a ferit să lanseze vreo acuzație la adresa conducerii ANRE, în contextul scandalului facturilor uriașe. Întrebat dacă ar susține schimbarea acestei conduceri, Ciolacu a precizat că întâi trebuie stabilit cine e vinovat de faptul că au fost emise greșit 4,4 miioane de facturi.

Rolul ANRE e de reglementare a pieței energiei electrice și a gazelor naturale. Agenția e condusă de Dumitru Chiriță, fost deputat PSD.

Ce spune Marcel Ciolacu despre o eventuală schimbare a conducerii ANRE

Întrebat, miercuri, dacă se așteaptă la o solicitare de schimbare a conducerii ANRE, în condițiile în care aceasta e criticată de liberali, Ciolacu a răspuns: „Nu știu, nu știu, mie nu mi-a solicitat cineva acest lucru”.

Chestionat dacă ar susține un astfel de demers, liderul social-democraților a răspuns: „Să vedem adevărul. În opinia mea, cred că avem o mare problemă cu cei care au emis eronat, voit sau nevoit, 2,2 milioane de facturi. Nu știu dacă ANRE trbeuie să urmărească facturi. Mai mult, s-au emis două luni la rând, deci avem 4,4 milioane de facuri emise greșit. Acolo trebuie căutat exact cine e de vină”.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

De ce este acuzată conducerea ANRE în scandalul facturilor mari

Conducerea Agenției Naționale pentru Reglementare în Energie (ANRE), care primește salarii uriașe, este acuzată în scandalul facturilor deoarece această instituție are un rol-cheie în piața energiei electrice și a gazelor naturale. Printre altele, ANRE stabilește prețurile pentru furnizori, crează cadrul de reglementare și gestionează liberalizarea piețelor de energie electrică și furnizare de gaze.

Președintele instituției este Dumitru Chiriță, fost deputat PSD.

Recent, Alexandru Stănescu, fratele lui Paul Stănescu, secretarul general al PSD, a fost votat de Parlament ca membru al Comitetului de Reglementare al ANRE. Numirea a fost contestată de USR la Curtea Constituțională.

Întrebat, în decembrie, de ce PSD îl propune pe Alexandru Stănescu, deși nu are experiență în domeniu, Marcel Ciolacu a răspuns: „E un fost parlamentar, mi se pare două mandate, a fost preşedinte şi de comisie. A contat foarte mult că e unul dintre foştii parlamentari care nu au mai avut locuri pe liste la parlamentare”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
15:27 - Cum să alegi cel mai bun uscător de păr pentru tipul tău de păr
15:24 - Diplomatul rus de la Geneva l-a criticat pe Lavrov. Politicianul și-a dat demisia din cauza războiului din Ucraina: „Niciodată nu mi-a fost atât de rușine de țara mea și de munca mea”
15:15 - Adrian Chesnoiu, despre proiectul de OUG: Este foarte important să știm care sunt stocurile de alimente pe care le are România, să putem profita de anumite oportunități. Baza de date, confidențială (VIDEO)
15:13 - Înalții oficiali germani vor vizita România: „Dorim să continuăm să ne conectăm la nivel european… ”
14:57 - BMW atrage atenția că interzicerea importurilor de gaze rusești va bloca industria auto: „Nu doar BMW, ci întregul sector se va bloca”
14:54 - Expert în securitate: FSB și GRU știu că Rusia pierde războiul și se pregătesc pentru era post-Putin
14:44 - Adrian Chesnoiu: Nu sunt premise ca în România să avem o criză alimentară! Sunt permanent în contact cu fermierii și procesatorii pentru a mă asigura că necesarul de consum intern este stabil
14:39 - Volodimir Zelenski, după ce zeci de civili ucraineni au decedat în urma atacului aerian din regiunea Cernigov: „Acești oameni nu vor avea niciun viitor”
14:27 - Volodimir Zelenski a cerut, la Davos, mai multe arme pentru Ucraina și sancțiuni „maxime” împotriva Rusiei. Forța brută, spune el, va stăpâni iar lumea dacă invazia rusă rămâne fără răspuns
14:25 - Maria Zaharova susține că emblematicul roman „1984” al lui Orwell arată cum trăiesc oamenii în Occident: „Am crezut că descria totalitarismul/El scria despre prăbușirea ideii de liberalism”