Marcel Ciolacu: O să vedeți ce se pupă Dan Barna și Florin Cîțu după ce trec congresele. Ați văzut câine plecând de la măcelărie!? / Le cerem de fiecare dată să treacă „Fără penali în funcții publice”

Marcel Ciolacu: O să vedeți ce se pupă Dan Barna și Florin Cîțu după ce trec congresele. Ați văzut câine plecând de la măcelărie!? / Le cerem de fiecare dată să treacă „Fără penali în funcții publice”
Foto: Facebook / Marcel Ciolacu

Marcel Ciolacu, președintele PSD, susține că Dan Barna și premierul Florin Cîțu se vor împăca după congresele pentru alegerea conducerilor de la PNL și USR PLUS, unde ambii au roluri de candidat. Cu această ocazie, liderul social-democraților a reiterat că formațiunea pe care o conduce nu va vota un guvern liberal minoritar și va vota moțiunea de cenzură dacă judecătorii CCR vor decide că nu există un conflict juridic de natură constituțională între Guvern și Parlament.

Marcel Ciolacu, despre Dan Barna și Florin Cîțu: „O să vedeți peste două-trei săptămâni ce se pupă”

„Din punctul de vedere al Partidului Social Democrat – și al meu personal – este exclus să votăm un guvern minoritar PNL, indiferent de cine e trecut. Domnul Iohannis a dus țara în această situație politică, dorindu-și «guvernul său» din acești pierzători de alegeri, și să își asume prerogativele constituționale. Nu mai poate ieși din acest impas decât cu alegeri anticipate. Nu mai au soluții”, a declarat președintele PSD, miercuri seară, la România TV.

Marcel Ciolacu susține că singura soluție este declanșarea alegerilor anticipate.

„Nu mai au soluții. Veți vedea că toată această ceartă între Barna, Cîțu, o să vedeți peste două-trei săptămâni ce se pupă, după ce trec congresele. Se vor împăca. Cum să plece de la ciolan de acolo!? Ați văzut câine plecând de la măcelărie!? O să spună că sunt responsabili, că e pandemia acută. Ei, dacă stau despărțiți, aflăm și noi toate furăciunile pe care le-au făcut. Orban a uitat de Unifarm cumva? Poate aceste lucruri vor reapărea. Indiferent cum te numești, la un moment dat vei da socoteală. Marea problemă este că eu nu îi mai văd cu reformele. Nu e nicio reformă. Sunt aproape doi de când sunt la guvernare, ați văzut vreo reformă? Am venit noi cu reforma lor «Fără penali în funcții publice», am trecut noi, PSD, când aveam majoritate. Am trecut-o prin Cameră, e la Senat, au blocat-o, n-o pun pe ordinea de zi”, a adăugat social-democratul.

Întrebat cine a blocat proiectul „Fără penali”, el a răspuns: „Actuala majoritate. Le cerem de fiecare dată în Biroul permanent al Senatului să o punem pe ordinea de zi, să treacă legea «Fără penali în funcții publice»”.

Ultima oră
20:46 - PSD: Dacă PNL, USR și UDMR sunt de acord cu un armistițiu politic și-și asumă cele 10 măsuri urgente, atunci și noi ne vom alătura acestui demers
20:25 - Gheorghe Falcă: Coaliția PNL-USR-UDMR este cea firească, dar există și varianta negocierii cu PSD pentru un guvern minoritar până în primăvară. Blocajul este în lipsa de comunicare a liderilor de partide (VIDEO)
20:21 - De ce a încheiat, de fapt, fratele lui Ludovic Orban colaborarea cu Klaus Iohannis. Explicația fostului premier despre decizia consilierului prezidențial (VIDEO)
20:20 - Oana Zăvoranu, în depresie și fără bani: „Poate cineva să mă împrumute și pe mine cu câteva milioane de euro?”
20:14 - Ludovic Orban: Mă și amuză când îl aud pe Florin Cîțu spunând că nu mai ia decizii în PNL un singur om, când tocmai asta e acum – Un singur om ia decizii în partid și acela e Klaus Iohannis. Cîțu n-are nicio autoritate (VIDEO)
20:03 - Ludovic Orban: Eu nu exclud posibilitatea ca Iohannis să aibă un proiect cu PSD. Probabil că acesta este motivul real pentru atitudinea sa încrâncenată împotriva mea (VIDEO)
19:47 - Ludovic Orban: Prezența lui Nicolae Ciucă pe listele PNL drept candidat la Senat pe Dolj a fost o cerere a președintelui Klaus Iohannis (VIDEO)
19:46 - Ludovic Orban: Klaus Iohannis poate ajunge în situația de a-i fi contestat mandatul de președinte, dacă el perpetuează în mod artificial criza (VIDEO)
19:38 - USR nu vrea alegeri anticipate. Mesajul lui Dacian Cioloș, despre o eventuală revenire la guvernare, alături de PNL și UDMR
19:38 - Ana Maria Mocanu, infectată cu noul coronavirus. Boala se manifestă ciudat: „Am simțit niște mâncărimi foarte puternice”