Marcel Ciolacu promite majorarea pensiilor cu 40%, dacă PSD va intra la guvernare. Cum va face rost de bani

Marcel Ciolacu promite majorarea pensiilor cu 40%, dacă PSD va intra la guvernare. Cum va face rost de bani
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

PSD este pus pe fapte mari. Marcel Ciolacu a anunțat că pensiile vor fi majorate cu 40% dacă social-democrații vor forma noul guvern.

„Categoric. O să se facă o rectificare bugetară, o să avem alte priorităţi”, și-a luat angajamentul Marcel Ciolacu, la RTV.

Ciolacu a declarat că soluția o reprezintă „schimbarea priorităților bugetare”.

„Schimbăm priorităţile bugetare. Poţi să creezi venituri printr-o colectare coerentă şi mult mai… Ascăzut colectarea pe timpul lor, faţă de PSD, cu zeci de miliarde. Ce se întâmplă? Avem în ce priveşte angajatorul faţă de angajat, stopajul la sursă, au acolo o diferenţă de aproape 50-70%. Asta se numeşte ineficienţă a unui Guvern”, a mai transmis președintele PSD, potrivit sursei citate.

Moțiunea de cenzură anti-Cîțu va fi depusă în Parlament săptămâna viitoare

Partidul Social Democrat a finalizat textul moţiunii de cenzură şi îl va depune la Parlament săptămâna viitoare, a anunţat, luni, preşedintele formaţiunii, Marcel Ciolacu.

Titlul moţiunii de cenzură inițiate de PSD este „România eşuată. Recordul ‘fantastic’ al Guvernului Cîţu”.

Luni, Marcel Ciolacu a expus motivele pentru care guvernul Cîțu ar trebui dărâmat de la putere, enunțând printre ele și unul legat de PNRR: „Singurul scop real în PNRR a fost să încerce să dosească miliarde de euro pentru firmele de consultanță sau firmele de casă ale PNL și USR”.

Ultima oră
09:03 - Valeriu Gheorghiță: „Vaccinarea reduce de 25 de ori riscul să ajung la spital în cazul în care mă îmbolnăvesc cu varianta Delta”
08:41 - Companiile din România preferă împrumuturile externe. Un stoc ridicat de datorie către creditori externi poate deveni o problemă în vremuri de criză, avertizează BNR
08:35 - Despărțire surpriză în lumea mondenă: Cristian Boureanu și Laura Dincă și-au spus adio după aproape șapte ani de relație
08:18 - Ce se va întâmpla cu atleta din Belarus, forțată să părăsească Jocurile Olimpice. Anunțul făccut de autoritățile japoneze
08:16 - Alina Șerban (ANM): Disconfort termic deosebit de accentuat în sudul și sud-estul României, cu valori spre 41 de grade în Muntenia. În restul țării, vorbim de o scădere semnificativă a temperaturilor (VIDEO)
07:43 - Incendiile de vegetație au provocat noi evacuări de turiști în Turcia. Grecia, Italia și Bosnia s-au confruntat și ele cu flăcări violente / Insula Rhodos a rămas fără apă și curent electric (VIDEO)
07:15 - Furtunile au făcut ravagii în țară. Maramureș, printre cele mai afectate județe (VIDEO)
23:56 - O sportivă din echipa olimpică a Belarusului a refuzat să se urce în avion și a rămas pe aeroportul din Tokyo, unde fusese dusă împotriva voinței sale
23:22 - Bătaie între un grup de turiști și salvamari, în Eforie Nord. Trei persoane au ajuns la spital în urma conflictului, iar patru turiști au fost duși la audieri (VIDEO)
23:08 - Cinci adolescenți s-au înecat în râul Siret. Victimele aveau între 14 și 18 ani (VIDEO)