Marcel Ciolacu (PSD): România consumă cea mai puțină energie din Europa. Ce economie să mai facă românii? Noi trebuie să lăsăm românii în pace

Marcel Ciolacu (PSD): România consumă cea mai puțină energie din Europa. Ce economie să mai facă românii? Noi trebuie să lăsăm românii în pace
Foto: Inquam Photos / George Călin

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, susține că România are cel mai mic consum de energie din UE și că ar fi „aberant” să li se mai ceară românilor să facă economie în aceste condiții.

Ce a spus Marcel Ciolacu (PSD) despre economisirea de energie

România consumă cea mai puțin energie pe cap de locuitor din UE, a afirmat liderul PSD, marți seară, la Antena 3.

„Haideți să spunem adevărul. România, pe cap de locuitor, consumă cea mai puţină energie din Europa, respectiv 2,4MW. Ca să avem şi o comparație consumăm de 2 ori mai puţin faţă de un german care consumă în jur de 6.5 MW. Anul acesta, conform INS, am consumat cu 5,2 % mai puţină energie electrică. Dacă ne uităm la populaţie, deja am consumat cu 8% mai puţin. Ce vrem noi, de fapt? Ce economie să mai facă românii având cel mai mic consum din Europa?”, a subliniat Marcel Ciolacu.

„Noi trebuie să lăsăm românii în pace. Au singuri ințelepciunea de a face economie atât cât au nevoie la propriul buget al familiei. Deja am dovedit că reacția românilor este corectă. Dacă UE are vreun plan, să ni-l trimită, mai puţin aia cu dușul în doi, care cred că e puțin cam mult”, a continuat el.

„Avem o reducere la consumul la gaze de aproximativ 18%. Deci reacția a fost una pe măsură. Toată lumea a început să se gospodărească. Nu guvernul trebuie să vină cu măsuri suplimentare şi să ceară ceva românilor pentru că este aberant.  Avem o industrie pe care vrem să o încurajăm mai mult”, a adăugat social-democratul.

Urmăriți B1TV.ro și pe