Marcel Ciolacu, replică la acuzațiile aduse de liberali ministrului Sănătății: Am să-i solicit lui Alexandru Rafila să-și ceară scuze că nu mai sunt 500 de decese pe zi (VIDEO)

Marcel Ciolacu, replică la acuzațiile aduse de liberali ministrului Sănătății: Am să-i solicit lui Alexandru Rafila să-și ceară scuze că nu mai sunt 500 de decese pe zi (VIDEO)

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a ținut să dea o replică după ce Florin Cîțu, liderul PNL, și Rareș Bogdan, prim-vicepreședintele PNL, l-au criticat pe Alexandru Rafila, ministrul social-democrat al Sănătății.

Rareș Bogdan l-a acuzat pe Alexandru Rafila că, în chestiunea certificatului verde COVID, a stat cu ochii pe sondaje în loc să se gândească la sănătatea oamenilor, știind că mjoritatea electoratului PSD nu e de acord cu introducerea acestui document. Și Florin Cîțu a spus că s-a renunțat la certificat din cauza lui Rafila.

Asta deși, public, ministrul PSD al Sănătății a susținut de mai multe ori că el vrea să fie introdus certificatul, dar nu există voință politică în acest sens. Ulterior, Rafila și-a schimbat poziția și a spus că nu mai e o urgență deoarece, până se implementează certificatul, trece și valul 5 COVID.

Ciolacu, replică la acuzațiile lui Cîțu și Bogdan la adresa lui Rafila

„Am să-i cer dlui ministrului Rafila să-și ceară scuze că nu mai sunt 500 de decese pe zi. Dl Rafila e în integralitatea sa Parlamentul României sau întregul Guvern? ”, a răspuns Ciolacu acuzațiilor celor doi.

Ciolacu a spus că el nu are ce să-i reproșeze lui Rafila: „Atât timp cât s-au luat măsuri în ceea ce privește organizarea cu ATI-ul, și cu antiviralele, și cu medicamnetele inovative din spitale…. Se și văd. Cât de puternic sau nu e virusul nu știu să spun, nu-s de specialitate”.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Ce au declarat Cîțu și Bogdan despre Rafila

Florin Cîțu a acuzat că din cauza lui Alexandru Rafila nu a fost nici până acum implementat certificatul verde COVID la locul de muncă: „În momentul în care proiectul de lege pe care l-am introdus în Parlamentul României, semnat alături de câțiva colegi din PNL și UDMR, a fost doar depus, numărul persoane vaccinate a crescut la peste 100.000 de persoane. Este în continuare în Parlament, înțeleg că nu mai este nevoie. Decizia la Ministerul Sănătății și Guvern este că nu mai e nevoie de un certificat verde”.

Rareș Bogdan a fost chiar mai dur în exprimare: „Electoratul PNL, în octombrie – noiembrie, era 84% de acord cu certificatul verde (…) electoratul USR – 88 – 90%. În cadrul electoratului PSD, ca să înţelegeţi poziţia PSD şi să dea cărţile pe faţă, să fie sinceri, era doar de 50- 52% ”pentru”, iar restul erau împotrivă, iar Rafila a jucat cu ochii la sondaje, nu la sănătatea românilor”.

Urmăriți B1TV.ro și pe