Marcel Ciolacu: România poate deveni un hub de stabilitate și dezvoltare regională! Este un proiect pe care îl voi susține, astăzi, cu tărie, la Bruxelles, în fața partenerilor noștri europeni

Marcel Ciolacu: România poate deveni un hub de stabilitate și dezvoltare regională! Este un proiect pe care îl voi susține, astăzi, cu tărie, la Bruxelles, în fața partenerilor noștri europeni
Foto: Inquam Photos / George Călin

România poate deveni un hub de stabilitate și dezvoltare regională, a subliniat președintele PSD, Marcel Ciolacu, care spune că joi va pleda la Bruxelles pentru acordarea statutului de candidate la UE în cazul Republicii Moldova și Ucrainei, dpentru aderarea României la Schengen, pentru flexibilizarea PNRR pe zona de pensii.

Marcel Ciolacu (PSD), detalii despre vizita pe care o efectuează la Bruxelles

„România poate deveni un hub de stabilitate și dezvoltare regională! Este un proiect pe care îl voi susține, astăzi, cu tărie, la Bruxelles, în fața partenerilor noștri europeni. Voi pleda, în cadrul reuniunii prim-miniștrilor și comisarilor europeni social-democrați, și pentru acordarea statutului de candidat la UE pentru Republica Moldova și Ucraina. România are datoria să fie alături de Republica Moldova la nivelul tuturor palierelor diplomatice!”, a scris liderul PSD, joi, pe Facebook.

Marcel Ciolacu spune că, în paralel, va cere sprijinul președintei Parlamentului European pentru aderarea României la spațiul Schengen.

„Agenda discuțiilor cu președinta Camerei Deputaților din Parlamentul Federal al Regatului Belgiei, Eliane Tillieux, și cu viceprim-ministrul, ministrul economiei și al muncii belgian, Pierre-Yves Dermagne, se va concentra pe identificarea celor mai bune soluții comune pentru a proteja puterea de cumpărare și nivelul de trai al cetățenilor, în contextul creșterii prețurilor la energie și combustibili. Acesta este și unul dintre motivele pentru care flexibilizarea PNRR pe zona de pensii este absolut necesară pentru România”, a adăugat Marcel Ciolacu.

El spune că va „insista pentru acest demers al autorităților de la Bruxelles în cadrul întrevederii pe care o voi avea cu Nicolas Schmit, comisarul european pentru Muncă”.

Urmăriți B1TV.ro și pe