Marcel Vela (MAI): Oamenii pot să se bucure de vacanță în siguranță pe litoral. Sănătatea publică poate fi asigurată doar printr-un efort comun al guvernanților, industriei și cetățenilor (VIDEO)

Marcel Vela (MAI): Oamenii pot să se bucure de vacanță în siguranță pe litoral. Sănătatea publică poate fi asigurată doar printr-un efort comun al guvernanților, industriei și cetățenilor (VIDEO)
Foto: gov.ro

Marcel Vela, ministrul Afacerilor Interne, consideră că oamenii pot „să se bucure de vancanță în siguranță” pe litoralul românesc și a anunțat că, duminică, reprezentanții HoReCa vor veni cu propuneri pentru un set de reguli de siguranță sanitară, în perspectiva redeschiderii restaurantelor. Demnitarul crede că răspândirea COVID-19 poate fi prevenită și limitată doar printr-un efort comun al tuturor actorilor implicați, guvernanți, industrie și cetățeni deopotrivă.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Marcel Vela, despre planul de acțiune pentru litoralul românesc

„Am avut astăzi o videoconferință cu toate prefecturile, cu toate conducerile armelor din cadrul MAI. Există un plan de acțiune, a fost anunțat și public la nivelul ministerului. Suntem pregătiți să acționăm punctual în fiecare zonă, împreună cu alți parteneri, alte instituții cu atribuții în domeniu, și aici mă refer la colegii de la direcțiile sanitar-veterinare, de la direcțiile de sănătate publică, în unele cazuri chiar cu cei de la protecția consumatorului, astfel încât să facem ordine și să mergem până la urmă să discutăm inclusiv cu operatorii din industrie, cu HoReCa, pe a respecta normele, astfel încât să se întoarcă acasă din vacanțe toți clienții, toți turiștii sănătoși, să nu plece la mare fericiți că se bucură de soare și de mare, și să vină acasă cu vreo infecție, să-și pună în pericol familia și pe toți cei dragi”, a declarat Marcel Vela, în direct pe B1 TV, la „Bună, România” cu Radu Buzăianu și Răzvan Zamfir.

Ce spune șeful MAI despre întâlnirea cu reprezentanții HoReCa

Întrebat dacă este de părere că românii pot merge în siguranță pe litoralul românesc, el a răspuns: „Sunt de acord și cred că se poate merge pe litoral, pot oamenii să se bucure de vacanță în siguranță. Ieri am avut o întâlnire la nivelul Guvernului, o întâlnire condusă de către domnul prim-ministru Ludovic Orban, cu reprezentanții industriei HoReCa, la care am participat și eu, ca ministru de Interne, și ministrul Sănătății, și ministrul Mediului, și ministrul Economiei. A fost un dialog foarte bun cu reprezentanții HoReCa și, spre bucuria mea, aș vrea chiar să îi felicit pe reprezentanții HoReCa pentru că au fost și ei de acord că cei care încalcă regulile, le fac din start concurență neloială celor din industria HoReCa, majoritatea care respectă regulile. Au dat chiar un exemplu, în Centrul Vechi nu se deschid cluburile într-o zonă, dar funcționează unul la subsol, care face concurență neloială celor care respectă reguli, și atunci s-a luat decizia, s-a făcut un grup de lucru. Duminică vor veni cu idei, cu propuneri, cu reguli, astfel încât să fie respectate de toată lumea și în mod important să fie asumate de către reprezentanții HoReCa, să îi avem parteneri în acest efort împotriva răspândirii noului coronavirus. Așadar, am perceput o responsabilitate și o implicare deosebită, și de felul meu sunt optimist. Cred și eu că așa este, cum spune domnul prim-ministru, că lumea poate fi în siguranță printr-un efort comun format din instituții, reprezentanții HoReCa și, nu în ultimul rând, de către cetățeni, cei care până la urmă au responsabilitatea finală pentru a se proteja de boală”.

Tags:
Ultima oră
00:08 - Alexandru Rafila: PSD nu poate să aibă doar Ministerul Sănătății într-un moment atât de greu. Ar fi boicotat de Dan Vîlceanu. Cum să rezolvi o criză fără să ai resurse?
00:05 - Lora nu mai poate să facă fața emoțiilor: „A murit cu mine”
23:59 - Alexandru Rafila (PSD) cere o lună de „solidaritate națională” împotriva pandemiei: Dacă ne ținem serios de treabă, putem obține imunitatea colectivă spre sfârșitul anului
23:57 - Emma Raducanu, elogiată de către Simona Halep: „Poate să intre în top 10 WTA foarte repede”. Ce i-a atras atenția în mod special fostului lider mondial
23:40 - Marea Britanie: Supermarketurile ascund rafturile goale cu poze cu legume și fructe. „Mmmm, fotografii delicioase cu sparanghel” (FOTO)
23:40 - Alexandru Cicâldău, gol pentru Galatasaray în derby-ul cu Beșiktaș. Internaționalul român a reușit o performanță fără precedent după decembrie 2015 (FOTO, VIDEO)
23:27 - Cosmin Natanticu, pus în fața unei alegeri decisive. Eliza: „Mi s-au promis lucruri și nu s-au mai întâmplat”
23:15 - Pepe, din nou îndrăgostit. A fost surprins de paparazzi cu noua iubită și noul bolid de lux (FOTO)
23:07 - Octavian Jurma: Agresivitatea bolii în ultima vreme face medicii și specialiștii în boli infecțioase să suspecteze că am putea avea de-a face în România cu o nouă variantă Delta (VIDEO)
23:02 - Haos după impunerea certificatului verde COVID pentru accesul în instituții: „Mi-a spus să depun online. Ce e aia?“