Marius Budăi, despre pensii: Mergem pe o majorare de 10% şi dorim și să sprijinim acea categorie vulnerabilă, vârstnicii cu pensiile mai mici

Marius Budăi, despre pensii: Mergem pe o majorare de 10% şi dorim și să sprijinim acea categorie vulnerabilă, vârstnicii cu pensiile mai mici
Foto: Guvernul României / Facebook

Marius Budăi (PSD), ministrul Muncii, a declarat că în coaliție se discută despre majorarea pensiilor cu 10%, o decizie finală urmând a fi anunțată. Deocamdată, însă, se lucrează la construcția bugetului de stat pe 2023. Budăi a mai afirmat că își dorește ca această majorare a pensiilor să fie completată de diverse variante de sprijin pentru persoanele vulnerabile, mai ales în perioada de iarnă.

Marius Budăi, noi declarații despre majorarea pensiilor

„Mergem pe o majorare de 10 la sută şi prin diferenţa impactului bugetar să sprijinim acea categorie vulnerabilă, să sprijinim pensionarii cu pensiile mai mici. Suntem în dezbateri, suntem, aşa cum ştiţi, în construcţia bugetului pe anul 2023. Trebuie să fim foarte atenţi la evoluţia preţurilor, trebuie să meargă aceste majorări în paralel sau odată cu încă alte măsuri pentru a stăvili majorarea preţurilor din energie şi pentru a sprijini, bineînţeles, şi angajatorii”, a declarat Budăi la România TV, potrivit News.ro.

Ministrul a precizat că decizia finală va fi anunțată de liderii coaliției, la finalul discuțiilor: „Suntem pe final cu construcţia bugetului şi evident că, atunci când vom depune bugetul, pentru prima lectură în Guvern, pentru ca ulterior să îl aprobăm şi să îl înaintăm Parlamentului, către dezbatere şi aprobare, se va regăsi şi suma de bani”.

„Eu aş opta pentru o variantă care să permită, din punct de vedere financiar, şi anumite intervenţii pentru a sprijini categoriile vulnerabile”, a mai susținut Marius Budăi.

Urmăriți B1TV.ro și pe