Marius Budăi (PSD), critici la adresa lui Cristian Ghinea (USR) pe tema PNRR: „N-am înțeles de ce i-ai vrea pe părinții și bunicii noștri săraci” (VIDEO)

Marius Budăi (PSD), critici la adresa lui Cristian Ghinea (USR) pe tema PNRR: „N-am înțeles de ce i-ai vrea pe părinții și bunicii noștri săraci” (VIDEO)
Sursa foto: Facebook

Marius Budăi (PSD), noul ministru al Muncii, a ținut să-l critice pe Cristian Ghinea (USR), fostul ministru al Investițiilor și Proiectelor Europene, pentru modul în care a făcut Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Social-democratul a vorbit apoi și despre măsuri ca angajații din agricultură și HoReCa să priemască salarii mai mari.

Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Se întâmplă acum!”, moderată de Tudor Barbu pe B1 TV.

Marius Budăi, despre salariile din construcții, agricultură și HoReCa

Budăi a declarat întâi că în programul de guvernare PSD – PNL – UDMR sunt prevăzute măsuri menite să-i aducă acasă pe românii stabiliți în străinătate.

„Avem o problem în PNRR. Trebuie să revin iar la dl Ghinea (de la USR, ), n-am ce face, că dumnealui și-a asumat construcția PNRR. N-am înțeles de ce i-ai vrea pe părinții și bunicii noștri săraci.

Acum nu înțeleg de ce a vrut să renunțe la reducerile fiscale pe salariu și la salariul minim din construcții, care aduce un beneficiu foarte mare economiei. Patronatele din construcții pot confirma. Chiar au început, chiar dacă timid, să vină românii acasă deoarece patronatele din construcții au putut să le dea salarii mai mari.

Salarizarea din România pentru medici e la un nivel mulțumitor.

Un alt proiect care i-ar putea ajuta pe cei la început, proiect derulat uc succes la mine acasă, în Botoșani, ar fi locuințele pentru tinerii specialiști din sănătate. Cred și va fi continut.

Vrem să continuăm acel proiect cu salarizarea din construcții, ne gândim să vedem cum putem să le extindem în agricultură, în primă fază, apoi și în domeniul HoReCa. Astfel putem ajuta întreprinzătorii să le acorde un salariu atractiv pentru acești oameni”, a declarat ministrul Marius Budăi, pentru B1 TV.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Marius Budăi: Nu sunt probleme cu plata pensiilor și salariilor

Recent, Budăi a dat asigurări că nu vor fi probleme cu plata pensiilor și a salariilor. Ministerul pe care îl conduce a primit mai mulți bani la rectificarea bugetară pentru plata acestora.

„După data de 1 decembrie poșta și băncile vor începe distribuirea pensiilor și alocațiilor. Nu sunt probleme”, a ținut să precizeze noul ministru al Muncii.

Marius Budăi a respins categoric ideea creșterii vârstei de pensionare. „Este exclus să creștem vârsta de pensionare cât sunt eu ministru. Am explicat și într-o scrisoare către Comisia Europeană că noi în România prima dată trebuie să creștem speranța de viață”.

Ultima oră
01:17 - Virgil Popescu: În cursul acestei primăveri va ieşi primul gaz din Marea Neagră, deci vom mai avea un surplus în iarna viitoare de un miliard de metri cubi (VIDEO)
00:20 - Două tâlhării petrecute la câteva ore distanță în București. „Cine îi protejează pe oamenii aceştia lipsiți de apărare? Nimeni!”
00:00 - Florin Cîțu a susținut că decizia renunțării la certificatul verde COVID la locul de muncă i-a aparținut ministrului Sănătății, Alexandru Rafila
23:53 - Cazul „Novak Djokovic” se repetă și în baschet. Un superstar din NBA, interzis pentru că refuză vaccinul anti-COVID
23:28 - Florin Cîţu, despre facturile calculate greșit: Dacă a fost intenţionat, toată conducerea trebuie să zboare / ANRE trebuie să prezinte un raport de activitate mai ales pe ultimul an
23:04 - Adrian Câciu: România pregătește impozitarea multinaționalelor cu 15% pe profit. Ambiția noastră e să putem fi gata de a aplica acest plafon chiar de la 1 ianuarie 2023
22:47 - Mascații au intrat în casele interlopilor Duduianu. 10 suspecți, luați la secție
22:36 - Florin Cîţu: Aş vrea mai mult fair-play de la partenerii de guvernare / E nevoie de coaliţie să trecem prin acest moment dificil şi nu vreau ca PNL să fie cel care aruncă în aer această coaliţie
22:09 - Florin Cîţu, reacție la acuzația de plagiat adusă lui Nicolae Ciucă: Premierul va trebui să clarifice situaţia în faţa românilor, ca să nu devină o vulnerabilitate
21:57 - Numirea noului selecționer, pe ultima sută de metri. Două nume se mai află în cursă. FRF ar putea face anunțul cel mare miercuri