Marius Budăi, toate detaliile despre voucherele de cumpărături: „Se vor emite începând cu data de 1 iunie”. Ce alimente vor putea cumpăra românii (VIDEO)

Marius Budăi, toate detaliile despre voucherele de cumpărături: „Se vor emite începând cu data de 1 iunie”. Ce alimente vor putea cumpăra românii (VIDEO)
Foto: Guvernul României / Facebook

Ministrul Muncii a discutat, la News Pass cu Laura Chiriac despre vouchere pentru alimente, dedicate categoriilor de cetățeni vulnerabili. Marius Budăi a explicat cum vor fi acordate aceste vouchere și mai ales cine va beneficia de această formă de finanțare și de ce.

Marius Budăi a vorbit despre modul în care au fost gândite voucherele de cumpărături și mai ales în ce condiții vor fi ele acordate.

Cum se vor da voucherele de cumpărături pentru români

Voucherele se vor emite începând cu data de 1 iunie 2022 și categoriile de persoane le vor primi o dată la două luni. Ministrul Muncii a anunțat că sunt, de exemplu, trei milioane de pensionari care vor primi aceste vouchere.

Eliberarea se va realiza în baza unui calendar, având în vedere că nu există mijloacele logistice ca acestea să fie eliberate toate la data de 1 iunie 2022.

Acestea vor fi oferite de la 1 iunie, pentru că trebuie să avem posibilitatea să elaborăm anumite documente, acte normative, norme de aplicare și de 1 iunie vor intra.

Voucherele se vor da la o două luni. Le vor primi pensionarii cu pensia până la 1.500 de lei, persoanele cu dizabilități, avem și acele vouchere pentru copiii care încasează bursa de merit. Le-am gândit la categoriile vulnerabile (…) practic acest pachet care include și măsuri pentru mediul de afaceri, dar și măsuri pentru categoriile vulnerabile erau o necesitate de implementat”, a declarat Marius Budăi, în exclusivitate pentru B1 TV.

Ce vor putea cumpăra pensionarii din România cu voucherele de la stat

Intervalul în care se vor emite aceste vouchere va fi stabilit în curând, după cum a precizat ministrul Budai.

Ne gândim să fie birocrația cât mai mică. Așa cum am implementat primul pachet social în ianuarie, așa vom face și acum (…) Prima ideea la care ne-am gândit este să le distribuim acasă, prin Poșta Română”, a mai declarat ministrul Budăi.

„Ne-am dus pe șase alimente de bază, discuția este pentru pânine, cartofi, orez, ulei comestibil, carne de pui și ouă. am ales din fiecare grupă. Nu cred că vor mai interveni modificări, dar vom comunica. Cum se va schimba unul sau altul, dar șase alimente de bază rămân”, a explicat Marius Budăi, pe B1 TV.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
18:13 - Angel Tîlvar (MApN): Ziua Națională va găsi aproximativ 480 de militari români în misiuni și operații externe sub comandă sau mandat NATO, UE, ONU și misiuni de tip coaliție
17:56 - Meghan Markle a fost amenințată cu moartea când încă era membră activă a familiei regale britanice, susține Poliția din Londra: „Am avut echipe care au făcut cercetări”
17:55 - O ucraineancă şi-a găsit sfârşitul în judeţul Vâlcea. S-a spânzurat după ce a aflat că şi-a pierdut soţul şi fiul pe front
17:36 - Incendiu puternic la o fabrică de mobilă din Cehu Silvaniei, județul Sălaj (FOTO)
17:25 - Comisia Europeană își menține propunerea de suspendare a 7,5 miliarde euro din fondurile europene ale Ungariei: „Există în continuare un risc pentru bugetul UE”
17:21 - O celebră fântână din Roma va fi iluminată în culorile drapelului României pe 1 Decembrie
16:56 - Coaliția de guvernare din Italia a retras amendamentul care ar fi permis și în 2023 furnizarea de armament către Ucraina fără aprobarea parlamentului
16:54 - Vaslui: Un bărbat a fost trezit din somn de poliţişti şi încătuşat pe loc, după ce a adormit la volanul maşinii cu care făcuse accident
16:35 - Mircea Geoană: Sunt convins că Grupul de luptă NATO din România va ajunge la nivel de brigadă
16:13 - Expoziția de pictură și desen „Orice drum e un ocoliș” a lui Constantin Flondor, la Galeria Română până pe 4 ianuarie. Vernisajul are loc pe 6 decembrie