Mazăre îl laudă pe Iohannis: Sper ca el să normalizeze situația. Nemții sunt oameni serioși

Mazăre îl laudă pe Iohannis: Sper ca el să normalizeze situația. Nemții sunt oameni serioși

Nu numai că nu demisionează după ce Victor Ponta a pierdut Președinția României, dar Radu Mazăre chiar se arată încântat de faptul că vom avea un președinte de origine germană. Primarul Constanței a afirmat marți că nemții „sunt oameni serioși” și că așteaptă de la noul șef al statului „să normalizeze situația”.

„Aştept de la el să normalizeze situaţia“, le-a spus primarul ziariştilor, potrivit Adevărul.

Fără să facă referire directă la persoana preşedintelui ales, primarul Constanţei a lăudat poporul din care provine Iohannis: „Îmi place în Germania şi în Austria, sunt ţările unde mă simt cel mai bine. Sunt oameni serioşi”.

Mai mult, edilul a vorbit pentru prima oară despre rudele sale de etnie germană din Constanța.

„Mătuşa mea Hilde este săsoaică şi membră activă în Forumul Democrat German la Constanţa. Vărul meu Mişi este sas. Am mai avut un văr, dar a murit. Ambii sunt evaghelici şi vorbesc germana. Şi eu vorbesc germana“, a precizat Mazăre.

Ultima oră
21:55 - Turiști evacuați pe mare în Sicilia și Bodrum, din cauza incendiilor de vegetație. În Turcia, oamenii au fost nevoiți să părăsească mai multe sate și zone de vacanță, iar lupta cu flăcările devastatoare continuă (VIDEO)
21:09 - Bogdan Aurescu, discuție cu omologul israelian despre incidentul din strâmtoarea Hormuz, soldat cu moartea unui român și a unui britanic. MAE: Partea română e în contact inclusiv cu SUA și Marea Britanie
20:43 - Olimpiu Moruțan ar fi ajuns la un acord de principiu cu Galatasaray. Ce spune Gigi Becali despre transfer: „Eu am cerut 10 milioane”
20:25 - PMP: Miniștrii USR nu au dreptul să închidă subiectul CFR. Dorim clarificarea situației de la CFR, care pare a avea conotații penale, și solicităm demiterea celor responsabili de haosul creat pe calea ferată
20:01 - Horoscop 360 de grade cu Alina Bădic, săptămâna 1 – 7 august 2021. Putem începe lucruri de mare anvergură pentru noi și putem elimina tot ceea ce ne deranjează în mod agresiv (VIDEO)
19:10 - Alexandru Rafila îndeamnă la vaccinare: O să avem un val 4 în septembrie-octombrie. Dacă se îmbolnăvesc persoane vulnerabile, situația va pune la încercare sistemul de sănătate (VIDEO)
18:43 - Alexandru Rafila: Dacă nu se schimbă nimic în campania de vaccinare, nu există mari speranțe. Ajutăm cu toții, dar mi se pare puțin deplasat să spui ca prim-ministru că nu știi ce să faci (VIDEO)
18:17 - Peste 5 milioane de persoane vaccinate cu cel puțin o doză în România. CNCAV: Vaccinarea, cea mai la îndemână soluție împotriva COVID-19
17:32 - Belinda Bencic din Elveția a câștigat medalia de aur la tenis feminin, la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020
17:03 - Ludovic Orban, despre alegerile din PNL: Cine are covingerea că poate câștiga nu clamează victoria de dimineață până seara. Victoria se va obține pe 25 septembrie