Membrii Guvernului primesc a doua doză a vaccinului anti-COVID-19. Kelemen Hunor: Încurajez profesorii să se vaccineze / Dan Barna: Trebuie să respectăm în continuare măsurile de prevenție (VIDEO)

Membrii Guvernului primesc a doua doză a vaccinului anti-COVID-19. Kelemen Hunor: Încurajez profesorii să se vaccineze / Dan Barna: Trebuie să respectăm în continuare măsurile de prevenție (VIDEO)
foto: Hepta.ro / Abaca Press / Moritz Thibaud/ABACA

Membrii Guvernului primesc, miercuri, doza de rapel a vaccinului anti-COVID-19, începând cu ora 9, la Spitalul Universitar de Urgență Militar „Dr. Carol Davila” din Capitală, arată un anunț al Executivului de la Palatul Victoria, potrivit Agerpres.

UPDATE, 10 februarie, ora 12.00: După ce a primit rapelul,Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a declarat că din a doua jumătate a acestei luni personalul din învățământ va avea „o prioritate sistemică” în cadrul campaniei de vaccinare.

„Încă din a doua jumătate a acestei luni, persoanlul din învățământ va avea o prioritate sistemică în cadrul procesului de vaccinare. A demonstrat că e cea mai numeroasă categorie din cel nouă categori de personal esențial care are disponibilitate de vaccinare, care vrea să se vaccineze, știind fiind faptul că, de luni, cea mai mare parte a școlilor își desfășoară orele cu prezență fizică”, a declarat Cîmpeanu.

Sorin Cîmpeanu: Din a doua jumătate a lunii, personalul din învățământ va avea o prioritate sistemică în campania de vaccinare

UPDATE, 10 februarie, ora 11.15:Tanczos Barna, ministrul Mediului, a primit a doua doză din vaccinul anti-COVID-19. Și el i-a îndemnat pe români să accepte vaccinarea, căci este singura metodă de a învinge pandemia.

„Am făcut și eu azi rapelul. Mă număr printre cei care au trecut prin aceată boală acum șase luni, am făcut o formă destul de serioasă. Sunt convins 100% că doar prin vaccin putem preveni îmbolnăvirea și învinge această boală. Le recomand tuturor să aibă încredere în oamenii de știință, cei care ne furnizează practic singura soluție în lupta cu această boală – vaccinarea. Le recomand tuturor să folosească cu încredere această soluție și să se vaccineze”, a declarat ministrul Tanczos Barna.

Tanczos Barna, ministrul Mediului, a primit a doua doză din vaccinul anti-COVID-19

UPDATE, 10 februarie, ora 10.41: Și vicepremierul Dan Barna, copreședintele USR-PLUS, a primit a doua doză din vaccinul anticoronavirus. Acesta a subliniat că, până ne atingem obiectivele din campania de vaccinare, e esențial să continuăm să respectăm măsurile de prevenție.

„Am primit cea de-a doua doză de vaccin, rapelul. Începem să ne facem bine cu toții, ca țară. Campania de vaccinare crește și se dezvoltă în fiecare zi și ăsta e un lucru bun. Sunt deja peste 200.000 de persoane care au făcut rapelul, peste 600.000 care au făcut prima doză. Încep să vină și dozele de la AstraZeneca. Sperăm ca, în lunile următoare, să atingem obiectivele pe care ni le-am propus, astfel încât să reintrăm în logica de societate vie, care funcționează, cu oameni care se întâlnesc și nu mai discută doar online.

Până atunci, măsurile trebuie respectate. Există și acea tulpină mai molipsitoare de care ne temem cu toții. Din acest motiv, vă recomand să purtați mască, să evitați deplasările care nu sunt obligatorii și să vă igienizați mâinile. Toate măsurile trebuie să continue, că ele funcționeză. Am văzut nu a mai fost epidemia de gripă tradițională tocmai datorită măștilor.

Problema aceea legată de listă și progamări s-a rezolvat în cea mai mare măsură. Vaccinareae importantă. Sănătate tuturor!”, a declarat vicepremierul Dan Barna.

Dan Barna, după ce a primit rapelul: Trebuie să respectăm în continuare măsurile de prevenție

UPDATE, 10 februarie, ora 09.40: După ce a primit a doua doză de vaccin anti-COVID-19, vicepremierul Kelemen Hunor (UDMR) i-a îndemnat pe români să aibă încredere în știință, medici și vaccin. El s-a adresat în mod special cadrelor didactice, pe care le-a rugat să se vaccineze, și și-a exprimat convingerea că, în timp, și cei sceptici vor înțelege că vaccinul e singura soluție pentru ieșirea din pandemie.

„Încurajez personalul din învățământ să se vaccineze, că avem nevoie să meargă copiii la școală, aveam nevoie de o funcționalitate cât de cât pentru copii dacă nu se poate 100%. Nu putem pierde acest an școlar. Nu sunt reacții adverse sau probleme cu vaccinul. Sunt convins că, în timp, scepticii vor căpăta încredere în această modalitate de a ne proteja de pandemie. Peste câteva luni, sun convins că infectările vor fi așa puține, că ne vom putea întoarce la o viață normală. Să aveți încredere în știință, în medici și în acest vaccin! E cel mai modern din istoria medicinei! Vă mulțumesc și spor la treabă!”, a declarat vicepremierul Kelemen Hunor.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

ȘTIREA INIȚIALĂ:

Membrii Guvernului vor fi vaccinați, miercuri, cu doza de rapel a vaccinului anti-COVID-19

Membrilor Guvernului Cîțu le fusese administrată prima doză de vaccin anti-COVID-19 în data de 20 ianuarie.

Prim-ministrul Florin Cîțu a primit doza de rapel sâmbătă, 6 februarie, tot la Spitalul Militar „Carol Davila”, un moment pe care l-a descris drept „la fel de ușor ca prima dată”.

„Am făcut și al doilea vaccin, rapelul, deci, pentru mine, această operațiune s-a încheiat. La fel de ușor ca prima dată. Este foarte important să facem rapelul. Deci toată lumea trebuie să înțeleagă că trebuie să facem și al doilea vaccin pentru că fără al doilea vaccin, tot ceea ce am făcut până acum, toate eforturile noastre au fost degeaba. Este important sa ne vaccinăm, în primul rând, și am văzut că este interes pentru vaccin, dar este mult mai important să venim și la rapel. Deci toată lumea trebuie să-și facă rapelul”, a afirmat premierul Florin Cîțu

Datele oficiale arată că până marți, la ora 17, la nivel național au fost administrate peste 930.000 de doze, dintre care cele mai multe, aproape 890.000, din vaccinul produs de Pfizer-BioNTech, iar restul de la Moderna. În România a sosit la sfârșitul săptămânii trecute și o primă tranșă de doze de la AstraZeneca, însă administrarea acestui ser în țara noastră va începe abia la jumătatea lunii februarie.

„De la AstraZeneca vom primi în această lună aproape 800.000 de doze. Începem de pe 10 programările pentru AstraZeneca. Vom face prima vaccinare, nu vom păstra rapelul. Rapelul la AstraZeneca este peste două luni de zile, deci încă 800.000 de persoane pot fi programate. Nu văd o problemă. Astăzi am văzut un top făcut de cei de la Bloomberg, România se menține la nivel global pe locul 14 în ceea ce privește campania de vaccinare. Eu zic că campania de vaccinare merge foarte bine și bineînțeles că sunt probleme pe termen scurt, nu depind de noi, dar eu zic că ne-am ajustat foarte bine la situație”, a spus prim-ministrul Florin Cîțu, luni.

Ultimul bilanț de până acum – cel de marți, ora 13 – plasează România la un număr total de 749.434 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. Grupul de Comunicare Strategică a precizat că695.398 de pacienți au fost declarați vindecați.